Mina 10 favvo saker med hösten.

Ja denna vecka så kom hösten på riktigt…det blev med ens kallare, det har regnat och blåst en massa…ja så känns det som om det blivit mörkare – eller är det bara jag som imbillar mig.

 

Hur som helst…det är så lätt att bara skjuta ner hösten som trist och jobbig så istället ås har jag försökt vända på det – vad gillar jag med hösten. Allt kan ju inte bara var dåligt – eller?

  

1.       Rutiner

Jag är ju, som ni vet, en väldigt planerande människa och jag älskar rutiner. Sommaren med sina lata dagar är underbar men nog är det skönt när hösten kommer och man får återgå till sina rutiner med jobb, träning, mat och sömn…

  

2.      Luften 

Den underbara klara, krispiga och ”höga” luften. Det känns så härligt att ta en promenad och fylla lungorna med luft som är så klar och lite kall. Det finns inte mycket som slår en PowerWalk en lite kylig men solig höstdag. 

 

3.      Alla fina färger

Höstens vackra färger, himlen blir lite blåare, trädens löv skiftar i gult, orange och rött och de vackra rönnbären…de är ju bara UNDERBARA! En vacker inredningsdetalj så här på hösten!

 

4.      Mörkret

Jag tycker att det är mysigt med mörkret, att få kura upp under en filt i soffan med en brasa som sprakar, raggisar och en kopp te. Det är mys-delux för mig!

 

  

5.      Halsdukar och scarfs

Att äntligen få använda vackra och varma halsdukar och scarfs, känslan av en vacker och värmande halsduk är ju bara underbart! Jag älskar ju halsdukar och scarfs och nu är det äntligen tid att plocka fram dem igen! Lovely!

 

6.      Kläder 

Att få plocka fram alla härliga höstkläder! Hösten är enligt mig den bästa klädsäsongen! Snygga jeans, stövlar, boots, tjocka tröjor, snygga skjortor, scarfas och halsdukar…

 

7.      Serier

Efter en lång sommar så drar äntligen alla favvo serier igång igen! Det är ju underbart! Jag älskar alla matlagningsserier som går på tv…som tex Kockduellen, Dessertmästarna, Hela Sverige bakar mm. Men är det nått jag längtar efter så är det den nya säsongen Greys Anatomy…det är min all time favorite!

Om man vill kan det bli en serie varje kväll…tänk…på hösten förvandlas varje kväll till en myskväll i soffan under filten med tända ljus och en serie på tv:n…hur underbart  är inte det!

 

 

 

8.      Höstrusket

Att ta vara på ruskiga dagar…att åka iväg och ta en fika eller passa på att dega i soffan framför en bra film, att baka bullar, matbröd eller nått annat gott. Eller att bara läsa en bra bok med en stor kopp te och en brasa som sprakar. När det regnar så behöver man inte göra en  massa saker…det är helt ok att vara inne och lata sig – lovely!

 

9.      Rött vin

Att få lägga undan vitt- och rosévin till fördel för ett gott mustigt rött vin…ni vet ett sånt vin där det räcker med ett glas för att smaken är så djup och god. Sånt vin som bara passar på hösten och vintern…den där djupa och goda smaken.

 

10.   Snart jul

Mmm hösten betyder ju att vi sakta men säkert rör oss mot julen. Jag älskar ju julen! Jag älskar allt som har med julen att göra. Att få pynta, pyssla, baka, slå in paket och att tända adventsljus. Hösten betyder att julen snart är på ingång och att det är dags att börja tänka på vad man ska ge sina nära och kära för klappar…å vet ni vad – jag har redan handlat mina första julklappar!

#1 - iseedee

Åh håller med dig om det mesta där, och absolut det där med krispiga luften! =) Det är så härligt med den friska luften.

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!