En vego middag!

Vi äter ju vego minst en dag i veckan här hemma och igår så åt vi så smarriga vego burgare – jag hade hittat ett storpack från Quorn på extrapris på stormarknaden och slog till…stekte på dem i sesam olja och åt med salladsblad som ”bröd” och massa godsaker som picklad rödlök,  riven morot å sesamfrön till – en så uppskattad maträtt av barnen som gillar när vi äter vego!

 

 
 
 

Jag har blivit ganska färgad i mitt vego-mat-tänk sen jag såg dokumentären ”Cowspiracy” vilket är en dokumentär på Netflix om köttindustrin. Viste ni att kor står för 51 procent av utsläppen av växthusgaser. Alla bilar, lastbilar, flygplan, båtar och andra transportmedel står bara för 13 procent. 2 500 kor (en normalstor farm) släpper ut lika mycket avfall som en stad med 411 000 invånare. Bara dessa två (av många) fakta kring djurhållningen är ju helt galna…att detta inte diskuteras mer, att vi inte pratar mer om hur vi ska kunna ha en bättre djuhållning med mindre utsläpp…istället så tar vi fram elbilar, lägger extra skatter på flyresor ja å tar fram elcyklar – galet!

 

 

 

 

Jag är dock inte riktigt redo att ge upp all form av kött men att en eller två gånger i veckan byta ut animaliska produkter mot vegoprodukter är inte ens en uppoffring det är gott, nytänkande och smarrigt. Sen så är det ju faktiskt så att OM alla på vår jord skulle äta en vegomiddag i veckan så skulle den klimatpåverkan djurhållningen har minska avsevärt- ja å det är det ju helt klart värt eller vad säger ni. Att äta gott OCH göra gott för miljön…

 

Nu är det tisdagkväll och jag är precis hemkommen efter att ha agerat taxi åt Theodore som har haft träning med sitt lag, ja å så har jag varit på gymmet och rivit av ett TUNGT benpass – så nu blir det soffan, en stor kopp te och bästa hollywood fruarna på tv! 

Vänner önskar er en fin kväll!

KRAM

#1 - JUNITJEJ

Så gott det ser ut!

#2 - iseedee

Vad gott det ser ut! =)
Det är härligt att blanda lite mellan vego och kött.
Duktig du är som gått till gymmet!

#3 - Ajli Müller

Det låter smarrigt :) man Ska göra vad man kan känner jag, ang kött vs vego.

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!