Ta hand om ditt trötta höst och vinter hår!!

Inlägget är ett reklamsamarbete tillsammans med Gino:s 

Kyla, blåst och mössa sliter på hår och hårbotten...ja det är nog inte bara jag som känner att håret blir sådär trött, livlöst och torrt under vinterhalvåret. Mitt hår gillar iaf inte vädret så under vintern måste jag lägga på ett extra kol å ta hand om håret på bästa möjliga sätt…jag gör allt för att behålla fukt och en återfuktad hårbotten för att undvika att det börjar klia.

 

Jag har några tips som jag brukar använda mig av…här nedan ser ni mina favoritprodukter och bland tipsen nedan så ser ni hur jag använder dem. Självklart så länkar jag även till vart du kan hitta dem. 

 

 

 

 

1. Tvätta sällan

Tvätta inte håret för ofta eftersom du då sköljer bort det mesta av kroppens egna oljor som är viktiga för håret. Tvätt varannan dag eller ännu mer sällan är det bästa eller varför inte använda torrschampoo för att kunna ha ännu fler dagar utan att behöva tvätta på riktigt.

 

Jag använder Moroccan oil torrschampo som jag tycker är super!!

 

2. Anpassade produkter

Tvätta håret med rätt produkter. Schampo och balsam bör vara anpassade efter din hårtyp och hårbotten. Fråga din frisör om du är osäker på vad du behöver för typ av schampoo och balsam. 

 

3.  Skölj håret kallt

När du tvättar håret avsluta med att skölja det i kallt vatten. Det tillsammans med balsamet hjälper till att sluta strået samt sätter igång blodcirkulationen i hårbotten.

 

4. Gör inpackning

Lägg i en hårinpackning minst en gång i veckan. Vira en handduk runt huvudet och låt verka, det är inte farligt att låta det verka längre än vad som står angivet på förpackningen.

 

Själv så använder jag Olaplex som jag tycker är en super inpackning och som hjälper håret att hålla sig starkt och återfuktat under vintern.

 

5. Torka med handuk och återfukta

Torka håret genom att krama det med en  handduk – gnugga inte håret med handduken det sliter på håret. Tillsätt sedan hårolja som du kramar in i topparna. Jag använder Moroccan oli som jag tycker är super – efter det så låter du håret självtorka ett tag innan du går på med värmeskydd och fönar håret tort.

 

6. Somna aldrig med blött hår

Sista tipset – somna inte med blött hår…det irriterar din hårbotten då den ligger och är fuktig hela natten – så se till att somna med tort hår!

 

Inlägget är ett reklamsamarbete tillsammans med Gino:s

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!