Pepparkaksgranola - nom nom nom

Om det är något som vi äter mycket av här hemma hos oss så är det olika varianter av granola, både hemmagjord och köpt…men så här i jultider ås har jag sett att det dykt upp pepparkaksgranola i butikerna å kände då genast att detta MÅSTE jag prova på att göra själv…sagt å gjort. I helgen så rörde jag ihop lite smarrig granola…å gud så gott det blev!! En riktig hit tillsammans med vaniljkvarg och lite bär…nom nom nom!!

 

Ja å burken, titta va söt, kanske även kan vara ett tips på julklapp till den som gillar hemmagjoda klappar och är tokig i granola å pepparkaka - varför inte!

 

 

 

 

Angelicas Pepparkaksgranola

 

Du behöver:

 

7 dl  havregryn 

2 dl boveteflingor 

Pepparkakskrydda
0,5 dl  kokosolja 
0,5 dl honung (kan uteslutas)

1,5 dl vatten
Valfritt: frön, torkad frukt eller nötter 

(vi använde mandel, haselnötter, valnötter, linfrö, pumpakärnor, solrosfrön och torkade tranbär)

 


Gör så här: 

 

Sätt ugnen på 170 grader


Blanda en flytande "kräm" av kokosolja, pepparkakskrydda, vatten och honung. Häll upp alla grynen i en stor skål och och häll pepparkaks-krämen över. Rör om tills grynen är helt täckta av kräm - är det fortfarande lite för "torrt" tillsätt lite vatten.

 

Täck en plåt med bakplåtspapper. Häll upp granolan på plåten och sprid ut. 

 

 

Baka i cirka 10 minuter och rör sedan om. Baka ytterligare 10-15 minuter. Kyl sedan helt på plåten utan omröring. Det kommer att bildas klumpar när den svalnar. Tillsätt valfria nötter, frön eller torkad frukt. Vi valde att ha i mandel, haselnötter, valnötter linfrö, pumpakärnor, solrosfrön och torkade tranbär.

 

 

Är du sugen på annan granola så har jag receptet till en choklad granola som jag gjorde tidigare HÄR.

#1 - Victoria

WOW! Vad gott det ser ut!

#2 - Kristina

Det där måste jag testa, låter gott! Jag undrar bara hur mycket pepparkakskryddan du använder.

#3 - Sofia

Det låter gott och måste verkligen testa. Kul att få tips på lite andra recept än de man redan har. Tack!

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!