Lussesnittar

Hallå där fina vänner!! 

Alltså jag kan inte hjälpa det men jag är sååå julsugen så jag har börjat julbaka redan...tidigt jag vet men jag är ju en julälskare av rang så jag måste ju får smyga igång lite sakta - eller hur. Det måste väl vara ok.

 

 
 

 

Anyway - jag bakade dessa smarriga lussesnittar i söndags och la ut på instastorries och fick då genast MÄNGDER av frågor om recepet...ja å det förstår jag för vem ÄLSKAR inte saffransbullar och vem älskar inte snittkakor och dessa kakor är en mix av de båda - sååå fantastiskt goda! Sådär perfekt sega och knapriga i kombo och med saffran så smakar (och doftar) det så mycket jul så jag blev helt salig...ja å på det så sippades det glögg och spelades julmusik samtidigt som jag stökade i köket...familjen tror att jag blivit tokig! 

 

 

 

Självklart så bjuder jag er på receptet! 

Lussesnittkakor

100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl mjöl
1 pkt saffran
pärlsocker

Vispa rumsvarmt smör med saffran, sirap och socker tills det blir riktigt gult och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Blanda till en smidig deg. Dela degen i 2 delar och forma 2 avlånga korvar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och tryck till med gaffel. Strö över pärlsocker.

 

Grädda i 175 C ca 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna på snedden medan de fortfarande är varma. Låt kallna.

Är det bara jag som börjar längta något helt gaaalet efter julen? Klart årets bästa månad, resa bort eller fira julen i värmen går tokbort...jag skulle inte klara av att fira jul i sol och värme...kanske nyår men det är bara kanske...

 

 

#1 - Popprinsessan

Jag längtar också! Kan inte hjälpa att jag klickar hem lite smått var och varannan dag som jag hoppas passar fint hemma hos oss :-) Igår stod jag vi hyacinterna och övervägde att köpa några, men valde motvilligt att avstå liiiite till! Men receptet på saffranssnittarna skickar jag direkt till dottern - som är inne i en bakperiod. De låter väldigt goda!

#2 - Joanna-livet med psykisk ohälsa

Så gott

#3 - Joanna-livet med psykisk ohälsa

Så gott

#4 - Mirre

Sådan fyrkantig ljuslykta har vi med =D, så fina

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!