En piffad trädgård

Inlägget innehåller annonslänkar

 

I helgen så fick tomten sig en rejäl upp-piffning – alla krukor fylldes med blommor och helt plötsligt så blev det en så härlig utemiljö hemma hos oss – älskar detta. Just nu är ju alla blommor ganska små men ge dom några veckor, en massa sol, näring så kommer det blomma MASSOR. 

 

 

 

NEDAN ser ni vad jag köpte…

 

 

Det blev: massor av Häng Petunior, Lavendel, Hortensia, Pelargoner och lite Stepsalvia. Jag brukar försöka tänka lite på färger när jag handlar blommor. Vad passar ihop och vad passar hemma hos oss. Iom att jag redan har prenna växter i vitt. Lila och grönt så valde jag blommor i den färgskalan för att få en enhet som hänger ihop över de olika altanerna.

 

Men om vi börjar med vår framsida.

Här har vi ”balkonglådor” utanför fönstren och två stora krukor vid sidan av dörren. I alla dessa lådor och krukor sätter jag min favvo blomma såhär på sommaren Hängpetunia. En så enkel och tacksam blomma som blommar hela säsongen och som blir stor fyllig och bara så vacker – blommorna kanske ser små ut nu men jag lovar att de kommer vara blommor i överflöd om några veckor. Dessa blommor kan  man bara knipsa ner om de ser hängiga  ut så kommer de om, man kan gödsla i överflöd föra att få mer blommor å de står sig hela vägen in till hösten när man vill plantera ljug istället – så härliga blommor. De finns i MÄNGDER av färger men iom att jag har flera stora trädgårds hortensior som blommar i vitt på framsidan så valde jag vita blommor som då ger ett mer enhetligt och lugnt intryck för ögat!

 
 
 
 
 

På våra altaner på baksidan av huset så har jag några ganska stora krukor och där har jag perenna växter…saker som kommer om år efter år – så på den övre altanen så är det olivträd med massa lavendel och en vacker vit hortensia…i den lilla krukan så blev det en hängpetunia också…lite för att knyta samman de olika altanerna.

 

 

 

Sen vid vårt berg så blev det åter igen hängpetunia men i en sober lila färg, å sen vackra vita pelargoner. På ”baksidan av sittmöbeln” så har jag återigen en Hortensia som inte riktigt kommit igång efter vinter förvaringen men jag ser att den har knoppar så för hoppningsvis så kommer den om iår igen då blir det 4:e året på raken vore så härligt! Ja å sen så knöt jag samman allt med häng petunia och pelargon.

 

 
 
 
 
 

Jag har dock en liten hörna på vår övre altan som inte är riktigt klar…här väntar jag på en leverans av en ny sittmöbel…det blir DENNA med massa härliga fluffiga kuddar i – tror det kommer bli super. Så Pelargonerna som står där under sideboardet på grillen kanske kommer fyttas för att knyta samman med möbeln…eller så får de stå kvar. Får se när allt är på plats.

 

 

Men galet vad blommor kan göra för den där härliga känslan…det blir så ombonat på en gång.

 

Men mina 3 bästa tips när det gäller plantering och ute miljöer är:

1 - Välj en färgskala och håll dig till den, för mycket/för många olika färger ger ett för spretigt intryck.

2 - Försök knyta samman helheten med att ha samma sorters växter på flera olika ställen – på så sätt får du en genomtänkt helhet.

3 - Köp perenna växter och övervintra så gott det går – det blir billigare i längden speciellt när det kommer till stora växter.

#1 - Camilla Persson

Vilken mysig altan! Finns väl inget som smakar så bra som jordgubbar utomhus i sommarvärmen :)

Svar: Ja det är ju bara så gott!
AngelicasVärld

#2 - Sabelhagens%2520olivlund%2520-%2520Maria%2520

Snyggt! Det är så himla roligt att plantera och arrangera växter i kruka. Stilrent och enkelt med ett passande färgtema.
En fråga, har du ändrat bloggportal eller på något annat sätt ändrat bloggadress? Jag får inte längre upp dina inlägg i min blogglista, så därför undrade jag. Och när jag försöker lägga till dig igen går det inte. Det går ju att gå in via google också, men det är så smidigt när dina inlägg kommer upp direkt i listan :).
Ha en fin dag
Kram Maria

Svar: Hej ja vist är det härligt!! så mysigt!!
Ang bloggportal så bytte jag för länge sen...men är det Bloglovin du pratar om så ska jag finnas där som den bloggen "jag är nu" - det du kan göra är att prova att rensa dina kakor och cache minne så kanske det blir rätt ;-)
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!