Det där med att odla är ju sååå kul!!

Något som jag tycker är fantastiskt härligt är att få äta av egen skörd…varje vår så sätter jag massa olika frön i vårt grönsaksland och sen så har jag även odlingslådor uppe på altanen i söderläge där jag odlar kryddor och har massor av tomatplantor. 

 

Tomater är faktiskt lättare än man tror att odla – även om man inte har växthus! Flera sorter fungerar bra i kruka så det är bara att prova sig fram! Jag köper alltid färdig kultiverade växter som kommit en bra bit på vägen – det är lite fusk men ett helt ok fusk tycker jag!

 

 

Tomaterna planterar jag i våra stora odlingslådor…där binder jag sen upp de mot långa pinnar så de får stöd å så vattnar jag å är där å pillar å plockar lite med dem. Sen till sen sommaren så brukar vi få MASSOR med tomater å det är ju bara sååå härligt att få äta av egen skörd! 

 

 

 

Men kryddorna då…ja även där har jag en planteringslåda uppe på altanen i söderläge….kanske mest för att det ska vara lätt i matlagningen att knipsa av lite timjan eller persilja. I år blev det dessa kryddor som fick fylla lådan. Tyvärr är inte alla kryddväxter perenna så dom kommer inte om säsong efter säsong. Gräslök och timjan brukar jag få om (som även i år) men det andra är ny köpt!

 

Uppe från vänster till höger

Citron meliss – så god att hacka ner i salladen!! MUMS Timjan å citron timjan perfekt i matlagningen eller om du gör potatis å rotfrukter i ugn. Gräslök – ytterligare en fantastisk krydda att piffa till fisken eller salladen med. Persilja, det har vi i allt från sallad till när vi gör hamburgare – så användbar krydda! Basilika och oregano är de nya för i år, brukar inte ha dem men jag ser framför mig goda smörgåsar med dessa färska kryddor på toppen – kan ju inte bli annat än bra!

 

Ja å så har jag en planta med Mynta som är planterad i en kruka...ja denna krydda MÅSTE planteras i kruka då den sprider sig som ogräs å tar över ALLT annat. 

 

 

Ja det var det som odlas här hemma... Vänner – odlar ni hemma å i så fall vad?

#1 - Jennie

Så fina odlingar

Svar: TACK snälla...det är ju sååå roligt att plantera å se det växa!! Sen när man får skörda - MUMS!!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!