Hur ska man veta vilket yrke som passar??

Inlägget är ett reklamsamarbete med Sky.se - Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige
 
Då har vi måndag morgon och det är dags att åka till jobbet efter en så härligt helg! Jag har en intensiv vecka framför mig, första delleveransen i ett av de projekten jag driver går live, vi ska fortsätta kravställa vidare delar i samma projekt å på det så är det MASSA möten, dokumentationer och Workshops - så en fullbokad vecka. Men det är ju så det ska vara, det är ju då jag mår bra. När jag har fullt upp, får leverera och driva på frammåt - det gillar jag! 
 
Men det där med att hitta rätt yrke är inte alltid så lätt...hur ska man i unga år veta vad man passar att göra, vad man tycker är roligt och vilket yrke som passar mig som person? Jag har arbetat med en MASSA saker innan jag hittade rätt. Jag har stått i kassa i butik, arbetat på polisen i receptionen, arbetat som adminstrativ assistent, vikarierat som idrottslärare, jobbat som snowboardlärare och nu de senaste 10-15 åren så har min yrkeskarriär handlat om projekt och projektledning i olika former och jag ÄLSKART!! Det är verkligen så mycket jag att driva projekt, hålla många bollar i luften och se till att mina projektmedlemmar har rätt förutsättningar att göra sitt jobb på bästa sätt. Jag är som person väldigt målinriktad och gillar att leverera och det är nog därför jag passar ganska bra in som just projektledare. 
 
(null)

 
Ja å här ovan har ni mig på väg till kontoret denna måndagmorgon, en lagom dressad Angelica som är redo att leverera nya goda resultat och som faktiskt tycker att det är kul att gå till jobbet en måndagmorgon. Ja å just det där att ha roligt på sitt jobb tror jag är en av nycklarna för att lyckas i sin yrkeskarriär. Man måste ha kul för att orka, man måste omge sig med bra människor, bra chefer och gilla sin arbetsmiljö. Du spenderar nämligen mer tid nå jobbet än hemma så därför är det där med glädje, att ha kul, tycka om det man går så enormt viktigt!! 
 
Men vänner, man får misslyckas, man får ha tråkiga jobb, eller ha jobb som man inte är speciellt bra på - det är så man lär sig vad man är bra på, vad man gillar och vad man skulle vilja göra och jobba med. Jag har hittat vad jag gillar och vad jag är bra på och jag är så redo för denna nya vecka - så nu kör vi!
 
Måndag, ny vecka och nya möjligheter - Let's do this!! 
 
  (null)#1 - Ellie, om mig och min mitt-i-livet-kris.

Jag läser på SKY, till logistiker. Intresset för inköp har jag haft ett par år och inköp ingår i min utbildning. Till våren ska jag praktisera och för mig är det perfekt att både får en utbildning inom logistik och inköp :)

Svar: Men åååå så kul! hejja dig!!
AngelicasVärld

#2 - Felicia Karlström

Exakt så ska det vara, man måste prova och prova tills man hittar rätt liksom! :) Du är så klok! Kram kram!

Svar: Ja det är ju verkligen så...hur ska man veta vad man vill och gillar innan man provat!
AngelicasVärld

#3 - JUNITJEJ

Så kul att hitta ett jobb man brinner för!

Svar: Ja verkligen! Jag Tok-älskar det jag gör å det är en skön känsla!
AngelicasVärld

#4 - Hanna

Bra inlägg, man måste våga testa. :-)

Svar: Ja men eller hur!! Man blir ju en erfarenhet rikare och närmare att veta vad man vill och gillar!
AngelicasVärld

#5 - AyumuSWE

Jag utbildade mig till hästskötare då det var det ända som fick mig att plugga. Och jag älskar att jobba med det även om det mesta jag just nu gör är att skriva, fota och redigera vilket även det är lite kul, men saknar hästarna. Drömmer om att starta eget och kombinera det jag gör nu med just hästar. :)

Svar: Men åååå det hade ju varit underbart att kunna kombinera de båda!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!