Renovera mera!

Inlägget nedan är i samarbete med bygghemma.se 

 

Om det är något jag tycker är kul så är det ju att renovera…jag älskar förändringen som lite färg kan göra - det är liksom instant gratification! Man ser ju förändring sååå fort! 

 

Vi har ju gjort massa renovering här hemma men nu så är jag små sugen på att måla om…jag vill slita ner tapeten i hallen och skulle vilja måla ny väggfärg…en ljust snygg grå/beige ton hade blivit så snyggt mot den vita trappen.

 

Ja så här såg jag ut sist när det skulle målas...färg överallt - härligt va!!

Men är du precis som jag och gillar detta med att måla så har jag här lite tips för att få till målandet hemma - ja vet ni vad - det är bara färg, det går att ångra sig, måla över och förnya - det är ju det som är så fantastiskt med att få fixa och dona hemma! Så ja…nu får hallen ta å bli grå/beige! 

 

1 - Varför du ska välja färg istället för tapet

Den stora fördelen med färg är att du kan hålla väggen snygg länge. Så länge färgen är torr kan du torka av den med en trasa om du råkar få stänk och smuts på den. Om väggen skadas är det lätt att reparera en vägg som är målad. Använd bara lite ny färg och kanske lite spackel om skadan är djup, så blir väggen som ny. Det går INTE om man har tapetserat!

 

2 - Ta hand om färg som blir över

Om du har målat och får färg över – spara den! Kanske har du något mer du måste måla i samma färg eller kanske behöver du så småningom täcka till skador med färgen.

 

3 - Hoppa inte över tejpandet! 

Om du har tejpat vägg eller tak för att skydda ytor mot färg, dra av tejpen så snart som möjligt efter att du har målat, det vill säga när ytan är dammtorr. Då undviker du att dra med dig torkad färg från väggen. Ja å hoppa inte över tejpandet. Även proffsiga målare stänker färg av misstag!

 

4 - Förvara penslar och roller i plastpåsar

Ska du måla flera lager med färg? Om du vill förvara penseln eller rollern på ett smart sätt mellan målningarna – stoppa dem i en tätslutande plastpåse. Då torkar de inte, och de slipper kladda av sig på annat.

 

5 - Provmåla!

Ibland vet du verkligen vilken färgnyans du vill ha. När du väl ser den i butiken kan du ändå inte vara säker på att den kommer se ut exakt som du tror när du väl börjar måla. Provmåla!! Ta en bit kartong eller en träplanka om du har, och ta reda på hur kulörten blir på riktigt.

 

Inlägget nedan är i samarbete med bygghemma.se

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!