Redo för sommarfest!

Ja då är vi redo för lite sommamingel här hemma…några grannar och lite vänner är på väg över och vi har dukat upp med lite småplock, dricka och godsaker ute på altanen...solen håller sig borta men regnet likaså! Så det blir trädgårdsfest!! 

 

HÄRLIGT! 

 

Ja här nedan har ni mig i en härligt sommrig outfit...linne och nya så snygga och sköna byxor - så där somriga å härliga! Perfekt för en härlig sommarfest i trädgården!

 

 
 
 
 

 

 

 Nä vänner – jag har inte tid med er längre…nu kommer snart gästerna!

Tjingeling så länge!

Renovera mera!

Inlägget nedan är i samarbete med bygghemma.se 

 

Om det är något jag tycker är kul så är det ju att renovera…jag älskar förändringen som lite färg kan göra - det är liksom instant gratification! Man ser ju förändring sååå fort! 

 

Vi har ju gjort massa renovering här hemma men nu så är jag små sugen på att måla om…jag vill slita ner tapeten i hallen och skulle vilja måla ny väggfärg…en ljust snygg grå/beige ton hade blivit så snyggt mot den vita trappen.

 

Ja så här såg jag ut sist när det skulle målas...färg överallt - härligt va!!

Men är du precis som jag och gillar detta med att måla så har jag här lite tips för att få till målandet hemma - ja vet ni vad - det är bara färg, det går att ångra sig, måla över och förnya - det är ju det som är så fantastiskt med att få fixa och dona hemma! Så ja…nu får hallen ta å bli grå/beige! 

 

1 - Varför du ska välja färg istället för tapet

Den stora fördelen med färg är att du kan hålla väggen snygg länge. Så länge färgen är torr kan du torka av den med en trasa om du råkar få stänk och smuts på den. Om väggen skadas är det lätt att reparera en vägg som är målad. Använd bara lite ny färg och kanske lite spackel om skadan är djup, så blir väggen som ny. Det går INTE om man har tapetserat!

 

2 - Ta hand om färg som blir över

Om du har målat och får färg över – spara den! Kanske har du något mer du måste måla i samma färg eller kanske behöver du så småningom täcka till skador med färgen.

 

3 - Hoppa inte över tejpandet! 

Om du har tejpat vägg eller tak för att skydda ytor mot färg, dra av tejpen så snart som möjligt efter att du har målat, det vill säga när ytan är dammtorr. Då undviker du att dra med dig torkad färg från väggen. Ja å hoppa inte över tejpandet. Även proffsiga målare stänker färg av misstag!

 

4 - Förvara penslar och roller i plastpåsar

Ska du måla flera lager med färg? Om du vill förvara penseln eller rollern på ett smart sätt mellan målningarna – stoppa dem i en tätslutande plastpåse. Då torkar de inte, och de slipper kladda av sig på annat.

 

5 - Provmåla!

Ibland vet du verkligen vilken färgnyans du vill ha. När du väl ser den i butiken kan du ändå inte vara säker på att den kommer se ut exakt som du tror när du väl börjar måla. Provmåla!! Ta en bit kartong eller en träplanka om du har, och ta reda på hur kulörten blir på riktigt.

 

Inlägget nedan är i samarbete med bygghemma.se

Fredag och solrosor

FREDAGKVÄLL...hur jäkla skönt är inte det! 
 
Denna vecka...my god!! Så GALEN så detta med helg känns ju bara så fantastiskt! Nu är en god middag i magen, ett glas gott är upphällt och helgens vackra blommor som denna gång är solrosor fyller vaserna här hemma.
 
 
 
Todeloo vänner
 
Ja då har vi helg igen...hur U N D E R B A R T !!
 
 
 
Ja idag känns det lite extra skönt med helg...jag har haft en tuff vecka då vi haft en defekt ni en lösning jag arbetat med i ett av mina projekt som jag jobbat dag och natt med att få löst i flera dagar - idag kunde jag dock checka ut från kontoret med ett lättare hjärta - allt är klart, fixat, rättat och i ordning igen - SKÖNT! 
 
 
 
 
Så har vi fredagkväll å mys står på schemat...vi tänkte ta och titta på Black Panther å bara njuta av att vara lite gran...det behövs för oss båda efter den här veckan! Ja å imorgon är det dags för lite härligt sommarmingel med fina vänner och grannar här hemma så idag så tar vi det lugnt å bara myser så vi är redo för lite mer party imorgon! 
 
 
 
Så nu loggar jag ut och önskar er en fin kväll så syns vi imorgon!

Tjohooo Fredag!

Då ha vi fredag igen då...denna vecka har varit GALEN på kontoret så ja är så glad att vakna upp till fredag å ha helg på ingång. Med detta högtryck som varit så är det fantastiskt att arbeta i läskeblask branchen men också väääääldigt krävande. Tempot går inte precis ner under sommar perioden där jag arbetar...tempot skruvas däremot upp! 
 
Så idag så ser jag fram emot fredag...försöka få ordning på en massa små skit som strulat å sen så blir det fredagsfika med kollegor å efter det så ska jag ta helg - lovely!
 
 
 
 
Todeloo vänner
 
Ja ovan har ni mig denna FREDAG - lite lagom somrig outfit med blommiga byxor - älskar dem!  de ger ett sånt snyggt men endå enkelt intryck! 
 
Men, ja....ska det bli helg någon gång så är det helt kalrt hög tid för mig att åka mot kontoret. Så jag önskr er en fin fredag så syns visenare igen! 
 
Tjingeling så länge!

En sommarlista

Ja då går veckan sakta mot sitt slut och det är bara nedförsbacken kvar sen så är helg och endast EN arbtesvecka kvar...så jag tänkte vad kan passa bättre än en liten sommarlista! 

 

Några utlandsplaner? 

Ja! Vi börjar ju semestern med att åka ner till soliga Spanien igen...ska bli sååå härligt! Sol, bad, lata lugna dagar med hela familjen. Längtar som en tok! 

Hit ska vi...samma härliga Villa med UNDERBARA stora pool som vi var vid för 2 år sen!! 

 

 

Några Sverigeplaner?

Ja! Ingen sommar utan att vara på vår härliga paradisö...det blir en vecka ute hos mormor och morfar på vår vackra ö. Ska bli så härligt! Sen så blir det säkert Gröna Lund med barnen i slutet av sommaren...men annars så blir det att njuta av härliga sommarkvällar hemma med goda grillmiddagar, gott i glaset och bara njuta! Inte helt fel det heller - sommar sverige är ju fantastiskt vackert! 

 

Hemmaplaner?

Jo...det finns ju lite som man måste ta hand om...som tex häcken som växer runt tomten - den MÅSTE klippas ner ordentligt! Men annars så finns det inga speciella måsten och det känns skönt! Nog finns det saker att göra...det gör det ju alltid när man har hus men känns som det mesta är under kontroll vilket är så skönt! 

 

Något jag hoppas får tid att göra mer av?

Oj det finns lite blandad kompott som jag vill göra mer av...jag vill lata mig utan att ha massa måsten som hänger över mig. Jag vill få ligga i solen och läsa en bok, lyssna på ljudböcker, bläddra i tidningar, gå på Bio, dejta min man...så saker som inte är så krävande som innebär njutning - det vill jag göra mer av! 

 

 

 

 

Något jag vill göra mindre av? 

Jag vill slippa stressa! I sommar är lugn och ro prio...tillsammanstid på riktigt med familjen står högst upp på listan! Ja å ladda batterierna.

 

Vad vill jag äta i sommar?

Grillat  står alltid högst på listan under sommarmånaderna...men inte bara kött utan gärna fisk, grönt...jag vill äta massa färsk frukt och grönt...gärna egenodlat. JA å så vill jag äta utomhus i solen med fågelkvitter som musik. Ja å i Spanien så ser jag fram emot paella, goda calamares med aioli - såååå gott! Ja å sangria...gärna vitvins sangria! Så gott! 

 

Ja där har ni en liten sommarlista...får ta å se över den när sommaren går mot sitt slut å se om jag lyckades med allt jag hoppades på! 

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!