7 tips för att behålla solbrännan!

Nu är ju sommaren och solen här, ja och flera av oss har redan gått på semestern medans andra räknar ner till ledigheten. Men om det är något som flera av oss vill jobba lite extra på under sommaren är ju det där "sommar-glowet" och solbrännan men det fins några enkla tips som gör att brännan blir jämnar, fäster bättre och som faktiskt gör att du kan behålla det sommar-glow du fixat dig under sommaren långt in på hösten!
 

SKRUBBA

Innan du ger dig ut i solen ska du gärna skrubba hela kroppen noga med en saltskrubb. Använd en mildare peeling utan korn i ansiktet! Då får du bort alla döda hudceller och färgen blir snyggare och håller längre.

 

  

FUKTA

Är huden torr flagar du snabbare. Använd en fuktgivande hudkräm och smörj ofta – särskilt direkt efter dusch eller bad, då har porerna i huden öppnat sig och suger åt sig maximalt med fukt. Sitter du vid dator, ge ansiktet en dusch med en fuktspray då och då. Ju torrare huden är, desto snabbare försvinner brännan! Ge ansiktet en fuktgivande mask ett par gånger i veckan också.

 

FUKTA INIFRÅN

Smörj huden inifrån genom att dricka mycket vatten! Minska ner på uttorkande drycker som kaffe och svart te (här måste jag bättra mig). Välj vanligt vatten och inte kolsyrat där man har tillsatt en massa salter. Gör gärna smaskiga smaksatta vatten själv...jag brukar göra jordgubbsvatten å det är såååå gott!

  

SNABBDUSCHA

Vänta lite med de långa heta duscharna. Även om du gillar dem så gör huden inte det. Snabba, svala duschar är det allra bästa för både huden som solbrännan - å hudkräm efter!!

 

 

När du väl fått din solbränna så finns några extra tips för att behålla den!  

 

BYT UT TVÅLEN

Välj en återfuktande duscholja till kroppen och en mild rengöringslotion till ansiktet, då torkar inte huden ut och gör att brännan sitter längre!

 

UNDVIK!

Vissa produkter tar bort solbrännan snabbare, som vissa peelingar, masker, aknemedel och krämer mot inåtväxta hårstrån som ofta innehåller salicylsyra som får huden att skifta hudceller snabbare. Läs ingredienslistan med andra ord! Undvik även att vaxa benen då detta sliter på din solbrända hud.

  

FUSKA!

En gång i veckan (eller kanske två) kan du byta ut din bodylotion mot en en brun-utan-sol kräm som gradvis ger lite färg. Det kompenserar för färgen du tappar.

 

Hoppas du gillade tipsen å att du på dätta sätt får en snygg sommar glow som du får behålla länge...men glöm för guds skull INTE solskyddsfaktorn!! Det ger dig inte någon mindre solbränna det gör bara att du slipper alla de där skadliga strålarna och inte bränner dig...ja å då sitter ju brännan ännu längre!

#1 - A W

GRYMMA TIPS, tack<3

Svar: Men åh va kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!