Tulpanensdag 2018

Ja idag är det tulpanens dag…en dag för att hedra denna vackra och så fina blomma! Ni har säkert sätt att instagram och bloggar har svämmat över med bilder på just tulpaner denna dag och jag kan ju inte vara sämre – ett stort fång med vackra krispiga tulpaner är inhandlade och är nu utplacerade runt om i huset – så vackert!

 

 

 

Todeloo vänner!

 

Många tycker att det är svårt med tulpaner att de är gängliga och blir slokiga å blommar över allt för fort…men vänner det är itne så svårt! Nedan har du några tips som får dina tulpaner att stå sig länge!

 

Så här tar du hand om dina tulpaner bäst:

Låt tulpanerna vara kvar i sin förpackning och skär av 1 cm av stjälkarna med en vass kniv.

När du skär av en bit av stjälkarna så tar tulpanerna lättare upp vatten och varför du ska låta tulpanerna vara kvar i sin förpackning är för att de behöver stöd den första tiden de suger vatten - de blir då raka och fina.

 

När du skurit av en bit så placerar du tulpanerna i en vas och fyll upp med friskt och svalt vatten. Låt dem stå svalt och dra åt sig vattnet i ett par timmar. Ta sen bort förpackningen och arrangera tulpanerna i en vas rejält fylld med kallt vatten. Undvik frukt och direkt värme vilket får blommorna att vissna i förtid. Ge blommorna en ny snittyta och nytt vatten någon gång då och då för att förlänga livslängden.

 

 

 

Men då har vi måndagkväll och jag har haft en hektisk dag på jobbet med MASSOR att göra och på det så har ett skönt träningspass avklarats…ja å så har jag även hunnit med att packa en övernattningsväska då jag imorgon åker iväg på konferens med jobbet. Det är kickoff för våren 2018 med allt vad det innebär. Nu så ropar soffan så jag ska slå mig ner å göra precis ingenting – känns såååå skönt!

 

Önskar er en fin kväll så syns vi imorgon igen!

#1 - Kamilla

Visst är de fina de vita tulpanerna. De tips du tipsar om har jag också hört. Jag kan ett tips till från floristläraren på min skola att inga blad får vara i vattnet. Ha en fin kväll. Kram Kamilla

Svar: ja så vackra!
AngelicasVärld

#2 - sarah

åh fina tulpaner

Svar: ja visst är dom!
AngelicasVärld

#3 - Adrian Gustafsson

Så fina tulpaner och så fin blogg! :)

Svar: TACK snälla !
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!