Semlecupcakes

Det är ju semletider å jag har inte ännu hunnit med att prova på den nya heta semelnachon (ska ta å baka det i helgen) har ni provat?? Vad tyckte ni? Är ni inte sugna på semelnacho så kan jag tipsa om semelwrap som jag bakade förra året…eller semelcupkakes som är såååå gott!! Vad säger ni om dessa finingar – smarriga va!! Både snygga, enkla att göra och riktigt riktigt goda!

 

 
 
 
 

Det är alltså vanliga muffins med kardemummasmak som jag skurit bort toppen av, gröpt ur lite av innankråmet, fyllt med mandelmassa och sedan spritat grädde å lagt tillbaka toppen – gott gott!!

Självklart så bjuder jag även på detta recept!

 

 

 

 

Semlecupcakes:

2 Ägg

1.5 dl Strösocker

50 g Smör

1.5 dl Mjölk

2.5 dl Vetemjöl

1 1/2 tsk Bakpulver

1 nypa Salt

2 tsk Kardemumma, nymortlad

 

Fyllning:

Mandelmassa

Grädde

 

Garnering:

Florsocker

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200°C. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.  Smält smöret och häll i mjölken. Häll smörblandningen i äggsmeten och rör ihop. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en jämn smet. Fördela smet till 2/3 i muffinsformarna.  Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.

 

Låt svalna helt innan du skär bort toppen. Gröp ut lite av inkråmet och fyll med mandelmassa (jag rörde ut min med lite grädde för att få en lösare konsistens). Spritsa på grädde och lägg på locket.  Pudra till sist över florsocker.

#1 - Marie Bergman

Mums så goda de ser ut =)

Svar: ja så gott!
AngelicasVärld

#2 - Hanna Karlsson

Vad gott det ser ut!

Svar: ja så gott!
AngelicasVärld

#3 - Kamilla

Åh så gott. Jag är ett av de största semle fantasterna. Tack för recepet.

Kram Kamilla

Svar: ja så gott!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!