LÖGNER

Läste DETTA inlägg inne hos fantastiska Sandra Beijer – ett inlägg om lögner man fick höra som barn. Så rolig läsning så klicka gärna in där å läs igenom ni med.

 

Självklart så har även jag några  lögner som jag fick höra när jag var liten…

 

Min mamma sa att man INTE fick svälja kärnorna i något man äter (citron, apelsin, vattenmelon, mandarin) för då kan det börja växa i magen. Ja man fick inte heller svälja tuggummi för det kunde klibba fast i magen…

 

Jag sög på mitt hår som liten…då tutade min mormor i mig att jag skulle få hårbollar i magen som jag precis som en katt skulle få kräkas upp – då slutade jag genast!

 

Samma härliga mormor berättade att man måste vila i en timme efter man har ätit innan man får bada igen, annars kan man få kramp – gissar på att detta var det enda sättet för henne att få en stunds lugn och ro på dagen då hon annars fick hänga med mig och min kusin nere på bryggan medans vi badade.

 

Sen så var det också vedertaget ute på paradisön att man inte fick leka nära brunnen för där fans "brunnsgubben" och han kunde komma och ta barn som kom för nära!

 

Ja sen så har vi detta att om man tittar i kors tillräckligt länge så kan ögonen fastna! Ja å på det tal om ögon…tittar man på TV för länge så blir de fyrkantiga!

 

Hahaha – ja det finns många lögner som man tutades i när man var liten och helt ärligt så gör jag nog det samma med mina barn...nedan är två som jag kommer på sådär på rak arm...

 

Vår stora son sov på nedervåningen ett tag innan vi gjorde om hemma och barnen fick hela ovan våningen, han var lite rädd för att någon skulle komma in så vi förklarade helt sonika att vi har inbrottssäkert glas som även är skottsäkert (tjockt treglasfönster som ser MASSIVT ut) – då blev han nöjd och kunde sova.

 

Vi har även larm hemma och när vi bytte ut sensorerna till sånna med kamera som spelar in om larmet skulle gå så trode barnen LÄNGE på att det var riktiga kameror och vinkade in i kameran när de kom hem från skolan å frågade sen oss om vi sett – hahahahahhahah

 

Vänner har era föräldrar ljugit om något likt ovan när ni var små eller har ni ljugit för era barn? Berätta gärna! Skulle vara så kul att höra – ja å så sammanställer jag alla "lögner" i ett inlägg senare – vad säger ni om det?

 

 

Nä nu nog med lögner…nu är det middag hos fina vänner som gäller och jag har packat en fin strå väska full med blommor och bubbel till värdparet och sen lite presenter till lilla söta Hugo som precis fyllt 1 år – tänkte att det kunde vara en liten fin gå-bort-present!

  (null)


(null)


Tjingeling så längePowered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!