Årets första äpplen blev Äppelmos

I år så har vi fått sååå mycket äpplen, det är helt galet! Idag skördades säsongens första äpplen å ja de smakade magiskt! Så gott att dottern genast sa "Snälla kan du inte göra lite äppelmos till mig" å självklart så gör jag det! Äppelmos är ju så enkelt att göra - ja å så gott när man får göra det på egen skörd!
 
 
Tänk att man kan göra så mycket gott med dessa små söta äpplena...ja å att det finns i massor ute på vårt lilla äppelträd här hemma! 
 
UNDERBART!
 
 
 
 
Todeloo vänner
 
Hoppas att ni haft en fin dag! Själv så har vi fixat å donat lite här hemma, hämtat hem barnen från sina andra föräldrar, sen så har Theodore haft träning med laget, ja å så har jag gjort lite smarrig äppelmos! En mysig söndag...ja å extra härligt känns det ju med söndag när man har en veckas semester framför sig!!
 
 
 
Självklart så bjuder jag på receptet som jag brukar använda, du hittar det nedan!
 
Du behöver:
1 kg äpplen
0,5 dl vatten
3 dl strösocker
 
Gör så här:
1. Skala och kärna ur äpplena. Lägg de skalade äppelklyftorna i en bunke med kallt vatten så att de inte mörknar. 
2. Lyft över äpplena till en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp på svag värme och rör om regelbundet. Rör ner sockret när äpplena mjuknat (känn med en provsticka). Låt koka upp igen. 
3. Mixa moset till önskad konsistens med en stavmixer. 
4. I kylskåp håller moset 1-2 veckor. I frys håller det upp till ett år.
 
 
 
Nu är iaf middagen i magen, idag åt vi smarriga grillade kyckling klubbor med god potatis, röror å en stor sallad - en perfekt sommar middag som alla i familjen gillar! Ja å nu blir det filmtajm här hemma, vi ska se nya Tomb Raider med Alicia Vikander - har hört massa gott om den filmen så det ska bli kul att se om vi gillar den lika mycket som kritikerna! 
 
Vänner - önskar er en fin kväll så syns vi senare igen! 
 
#1 - Angelica Wåhlin

Men åh, så fräscht med eget äppelmos!

Svar: Ja sååå gott och enkelt att göra!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!