Mina smink favoriter

Inlägget innehåller annonslänkar*

 

 

 

Senaste tiden har jag fått massa frågor från er om vad jag använder för smink och jag ska försöka i detta inlägg ge er en liten bild av vad jag använder och hur.

 

Nu är jag ingen expert på smink, men jag har en förkärlek till krämer, smink, krämer vackra burkar och finner mycket av min inspiration via andra bloggar, youtube etc – hur som helst smink är nått jag alltid gillat och ovan ser ni lite av mina favorit produkter som jag använder i stort sett dagligen…kanske dock med lite variation över årstider etc. Ja men ni förstår vad jag menar. Jag blandar märken både högt och lågt, billigt och lite dyrare. Jag handlar mycket av mitt smink och min hudvård HÄR – en toppen sida med massor av bra priser och erbjudanden så ett tips är att alltid kolla där först!

 

 

När jag ska börja min smink procedur ser jag alltid till att mitt ansiktet är rent och att jag smörjt in mig med min dagkräm och låtit den gå in i huden ordentligt. Morgonen ser ut så här…upp å gå på damernas, tvätta ansikte, smörja ansikte, sippa kaffe, hoppa i kläder och sen börja med makeup och hår. Då har huden fått landa lite efter tvätt å smörj å är redo för smink – ja å så har jag hunnit vakna till liv lite också!

 

 

 

 

 

Första när jag börjar med sminket så använder jag en primer DENNA. Den jämnar ut huden och förhindrar att sminket lägger sig i rynkor och veck (jo jag närmar mig ju 40 och börjar få lite rynkor här å var, även om jag är väldigt skonad). Sen använder jag en BB-Creme DENNA. BB-Creme är fantastiskt, innehåller både fukt, solskydd och liiite färg en perfekt bas som inte blir för ”kakig”. När jag lägger min BB-Creme så använder jag en borste DENNA eller en Beauty Blender DENNA för att få ett jämt fint resultat. – Funkar super!

 

 

 

 

 

 

Sen när basen är klar så fixerar jag allt med ett setting powder för att få basen att sitta- just nu använder jag DENNA – å jag måste säga att den är riktigt bra för att vara ett billigare märke. Basen sitter å det gillas! Sen är det dags att få tillbaka konturerna i ansiktet. BB-Cremen gör att ansiktet blir lite ”platt” så då får man hjälpa till att ta fram ansiktes drag igen. Detta gör jag med Anastasias Contouir kit, finns HÄR och bästa borstarna för ändamålet som finns HÄR

 

 

 

 

 

Helger och vardagar så brukar jag bara använda mascara men på jobb eller om jag ska ut så älskar jag att fixa med mina olika ögonskuggor. JAg har länge använt ögonskuggor från MUS – super pigment å håller riktigt bra. Nu har jag dock utvidgat mina vyer och använder även två paletter DENNA och DENNA – det är ju lite roligt att varriera sig! 

 

 

 

 

Jag är så glad att jag inte gjorde som de flesta och plockade sönder mina ögonbryn vilket var väldigt poppis i slutet av 90-talet. Jag har själv ganska mörka hår i mina ögonbryn men dom sitter liiite för glest (i mitt tycke) så jag har faktiskt genomgått en microblading (tattuering) för att få dom lite fylligare å jag är sååå nöjd! Nu mera gör jag inget med dom eller jag fixerar dom bara med en genomskinlig fixering finns HÄR. Mascara älskar jag och använder dagligen…känns som om det räcker med smink bara jag fått på mig lite mascara. Jag har använt Lancomes mascaror så länge jag kan minnas å just nu så är det DENNA variant jag använder - är så nöjd!! 

 

För att avsluta makeuppen så lägger jag lite rouge på kindbenen, DENNA har hängt med mig i många år och tonen Peach är helt fantastisk och passar mig sååå bra! 

 

När jag är helt klar med sminket så går jag över ansiktet med ett Setting Spray. Detta för at maken ska sitta hela dagen…å jag lovar att det sitter bättre med rätt bas och sen ett settingspray! DENNA är min favvo just nu, ett billigare alternativ å billigt som fungerar är ju en toppen kombo!

 

 
 

 

 

 

Sen så måste jag bara tipsa om att ha ett bra transparent puder med sig i väskan för tuchup under dagen!! Jag har ett från Chanel HÄR som jag älskar. I min lilla ”handväsks-necessär” så ligger även Elisabeth Ardens Eight hour Creme HÄR som jag inte kan leva utan och använder på mina läppar dagligen, ja å en handcreme – ogillar torra händer å nagelband. Sen så har jag även LCC härliga face moisture on the go HÄR. Att sitta framför en dator hela dagarna torkar ut huden så för att tillföra lite fukt så sprayar jag ansiktet någon gång per dag med denna fuktspray. Love it!

 

 

Nu blev detta suuuuuper långt! Hoppas ni orkat läsa å att ni kanske hittat något nytt som ni vill prova själva! Har ni några andra favoriter när det kommer till smink som ni bara tycker jag MÅSTE testa – kommentera gärna!

 

 

Vad är en annonslänk? 
Jag jobbar med Adviral vilket innebär att jag kan länka till saker jag gillar/har på mig/har hemma i inredningsväg och samtidigt tjäna pengar. Du betalar ingenting när du klickar på en annonslänk men jag får en liten peng och ni får massa toppen tips.
#1 - Tess

Hoppla, för mig som är en person som oftast nöjer med mig lite rouge, och till fest även mascara och lite färg på läpparna så är smink en djungel med allt som finns och allt nytt som dyker upp på marknaden.
Kul att få ta del av dina tips - och bra med långa inlägg ibland :-)

Svar: haha ja det blev lite långt men kul att det uppskattades!
AngelicasVärld

#2 - Maria

Vad mycket fina tips. Tack.
Kram
Maria

Svar: kul att du gillade dem!! KRAM
AngelicasVärld

#3 - Beautiful Life

Vad kul att ta del av dina tips! Contouring har jag själv jobbat väldigt lite med men det blir ju sååå mycket effektfullare med det! :D

/Anna

Svar: ja det blir ju det...så kul med smink ju!
AngelicasVärld

#4 - Dorotea, Pettersson, tidscoach

Jag behöver ett nytt countouringkit och svampar för att applicera med. Det här med smink är en hel vetenskap men oj så roligt det är.

Svar: ja visst är det kul men jag är inget profs utan jag provar mig fram å ÄLSKAR det!!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!