Hur tjänar man pengar i bloggvärden ??

Inlägget innehåller annonslänkar*

 

Ja hur tjänar man pengar i bloggvärlden och vad är det för regler som gäller?? Ja när man bloggar, vill börja driva sin blogg professionellt och börja tjäna pengar den så finns det ju några ganska lätta sätt att komma igång! Nedan har du tre konkreta tips varav ett av dem kan få dig att börja tjäna pengar redan idag!

 

 

 

1 Använd annonslänkar

Gå med i affiliatenätverk och länka till produkterna du skriver om, klickar man på länken så får du en kickback och tjänar på så sätt pengar! Ett så enkelt sätt att börja få en inkomst på din blogg. Jag använder Adviral som är ett affiliatenätverk när jag länkar – det ger mig en ”kickback” på klick eller om någon köper något via min länk – enkelt och bra och lätta pengar in. Kom dock ihåg att märka ut att du använder annonslänkar i ditt inlägg så att det tydligt framkommer för läsaren att du tjänar pengar på länkarna! (se gärna hur jag gjort ovan och nedan)

 

2 Läs på!! 

Vad är det som gäller, vad säger marknadsföringslagen? Det finns jätte mycket bra information att läsa på Influencers of Swedens hemsida, både för företag som vill göra reklam i sociala medier samt för influencers som vill tjäna pengar. Det viktigaste är dock att ALLTID märka ut sina betalda samarbeten annars bidrar man till smygreklam och kan bli fälld i marknadsdomstolen alternativt av konsumentombudsmannen. Både Blondinbella och Kissie har ju blivit fällda för just smygreklam!! 

 

Får du en produkt av ett företag för att blogga om den så är det ett betalt samarbete där produkten är din betalning. Inlägget ska märkas i toppen av inlägget med text som tydligt förklarar att det är reklam. Typ ”Inlägget är ett reklamsamarbete med XXX”.

 

Denna produkt du får för inlägget ska du sen skatta för, produkten är betalning, räknas där med som inkomst och ska tas med i din deklaration som inkomst och du kommer behöva betala skatt på den produktens "utpris" dvs summan för vad du skulle betalat för varani butik! Det gäller allt från minsta lilla läppstift till större saker – ALLT räknas som inkomst om du i överenskommelsen om att få produkten sagt att du ska blogga om den.

 

 

 

3 Kontakta företag relevanta för dig och ta betalt för ditt arbete!

Ta kontakt med företag som är relevanta för dina läsare. Att blogga om nappar när du i vanliga falls skriver om smink kanske inte är så välmatchat å det företaget får nog inte ut något av ert samarbete. När du sen kontaktar företag berätta hur du tänker att ett samarbete ska gå till, vad kan du erbjuda…ja å snälla ni ta betalt för ert jobb! Sälj er inte billigt för ett läppstift – tänk på er räckvidd. Hur mycket hade reklamen för detta läppstift kostat i en tidning tex? Behöver du fakturera samarbeten och inte har ett eget företag så finns det tjänster som hjälper till med det och då sköter skatt, arbetsgivaravgifter etc åt dig!

 

 

 

 

Ja där har du några tips på hur du lätt kan komma igång med att tjäna pengar på din blogg…hoppas tipsen var hjälpsamma! Har du andra tips - kommentera gärna! 

 

Vad är en annonslänk? 
Jag jobbar med Adviral vilket innebär att jag kan länka till saker jag gillar/har på mig/har hemma i inredningsväg och samtidigt tjäna pengar. Du betalar ingenting när du klickar på en annonslänk men jag får en liten peng och ni får massa toppen tips.
#1 - Anna

Kul blogginlägg! Hur får man använda och dela bilder från de anslutna företagen på sin egen blogg?

Svar: Det finns collage man kan använda annars länkar du bara när du lägger upp bilder på saker du köpt eller har hemma och redan visar i bloggen så tjänar du pengar på de inläggen - om folk klickar på länkarna dvs!
AngelicasVärld

#2 - Jeanette

Jättebra förklarat. Ska nog börja med att lägga in den texten du har längst ner om förklaringen till annonslänkar i mina inlägg också när jag använder annonslänkar. Än att enbart märka högst upp. Lånar den idén :)

Svar: ja låna på du!! :-)
AngelicasVärld

#3 - Karin

Fina tips! För mig känns det dock avlägset att tjäna pengar på bloggen 😊 men man vet ju aldrig! *sparar i minnet*

#4 - Karin

Fina tips! För mig känns det dock avlägset att tjäna pengar på bloggen 😊 men man vet ju aldrig! *sparar i minnet*

Svar: ja spara på du ;-)
AngelicasVärld

#5 - Helena Roth

Tack för at du förklarade lite, affiliatenätverk har jag koll på rent tekniskt men har aldrig satt mig in i resten. Men nu vet jag!

Svar: kul att du gillade inlägget!
AngelicasVärld

#6 - veckomagasinet anne von porat

Tack för bra info

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#7 - Blondina

OJ!! Bra tips tjejen :) Har nystartat min blogg på finest.se så man har ju samarbeten ännu men tappat följare. Var på nouw och de var som om alla följare sket i en när man flyttade, skittråkigt :(

Hur mår du annars? :)

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#8 - Hanna Karlsson

Mycket bra tips!

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#9 - Netti Starby

Så himla bra tips och jag använder också Adviral! :-D Kramis

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#10 - Maggiesskafferi

Tack för tipsen! Bra att veta:) Ha en fin kväll!

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#11 - Felicia

vilket bra super bra inlägg

Svar: kul att du gillade det!
AngelicasVärld

#12 - Johanna

Stylewish är ungefär som Adviral men betalar bättre har jag hört. Någon som testat båda?

Svar: aha...jag är premium hos Adviral vilket ger högre ersättning så jag har inte provat Stylewish
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!