En marknadsplats för oss influencers

Inlägget är ett reklamsamarbete med Interlaced Influencers*

 

Att blogga och driva ett företag där man arbetar med att skapa innehåll och säljande innehåll via en Blogg, Youtube, Instagram eller andra sociala medier är helt fantastiskt. Detta att få skapa från ett blankt papper, att få sätta samman text och bild…ja det är underbart och kickar igång en kreativ ådra i mig – MEN – det är också väldigt slitsamt! Jag som ensam person ansvarar nämligen för att vara skribent, fotograf, kreatör, ekonom och säljare…ja allt samtidigt.

 

 

 

Jag ska dra in mina egna samarbeten, dvs sälja in mig själv till kunder. Förklara varför dom bör samarbeta med mig, visa på en vinning och en ROI (return of investment) så att kunderna förstår att via ett samarbete med mig som kostar XXXXX kr så kommer dom få tillbaka det och mycket mer. På det så ska jag sen sätta samman text, ta bilder, redigera bilder, publicera innehåll på alla mina olika kanaler, återrapportera statistik på kampanjen och sen fakturera hela konkarongen ja å sköta bokföringen…

 

 

När man arbetar som bloggare (eller influencer) så blir man ett eget litet mediahus…allt instoppat i en person.

 

 

För att underlätta för både företag och influencers så har det dykt upp nya sätt som man kan samarbeta med företag bla finns Interlaced Influencers som är ett företag som söker influencers till uppdrag för olika kunders räkning – en marknadsplats för influencers helt enkelt!

 

 

Via Interlaced Influencers sida får man på ett enkelt sätt en överblick på vilka företag som söker samarbeten, vilka deras kriterier för ett samarbete är, hur mycket man kan få betalt för tex en bloggpost sen så klickar man bara på en länk och visar sitt intresse…får man sen uppdraget så är det bara att kavla upp ärmarna och skapa innehåll som kunden efterfrågar – ja å det är ju det roligaste i allt med att vara influencer – att just få skapa innehåll.

 

 

Hur får man betalt kanske du undrar – jo det är faktiskt ganska enkelt…när du registrerar dig på sidan (som för övrigt är helt gratis) så klickar du i om du är privat person eller företagare. Är du privatperson så sköter Interlaced Influencers allt med skatt och arbetsgivaravgifter åt dig och pengarna du får insatta på ditt konto är dina. Som företag så får du summan utbetald + moms så att du själv kan hantera skatt och arbetsgivaravgifter – smidigt va!

 

 

 

 

*Vad är Interlaced Influencers

Interlaced Influencers är ett influencernätverk och mediebyrå med lång erfarenhet inom online marknadsföring med fokus på både resultat och varumärkeskännedom. Hos Interlaced Influencers hittar du som influencer attraktiva varumärken att samarbeta med - och som annonsör öppnar vi dörren för en modern och effektiv marknadsföringskanal.

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!