Att köra en Vego-vecka

Idag så började den...vår vego-vecka. Vi är hyffsat bra på att varriera vår kost med allt från rött kött till fisk och fågel men något vi är allt för dåliga på att få in i vår vardags-cirkus är vego-mat...eller vego middagar ska jag väl säga. Det är som om man går och trampar i samma hjulspår när det kommer till mat å på vana äter samma saker som man brukar å vet hur man ska slänga ihop men nu är det ändring på det. Denna vecka blir det vegetariska måltider till middag...ja å det hela veckan lång.
 
 
 
 
 
 
 
Todeloo finaste ni!
 
Är ni duktiga på att varriera er middagsmat? Blandar ni mellan rött kött, fisk, fågel och vego?? Själv så är vi ganska bra på det men vi behöver helt klart få in mer vego mat i vår kost...ja så nu blir det vego-vecka. Ja å veckan började på ett enkelt och smarrigt sätt...den vanliga köttfärsen byttes ut mot vegansk sojafärs från Hälsans kök som kryddades upp med taco kryddor och serverades med goda grönsaker och god salsasås - MUMS!! Riktigt gott!! 
 
 
 
 
 
Ja så dagens middag är i magen å jag är så mätt!! Imorgon så blir det Quornfile med cesar sallad och lite quinoa till det - ska bli så smaskigt!
 
 
Nu blir det dock soffan, lite mer jobb och sen ska det tittas på "Världens tuffaste jobb" med Carina Berg...ett så UNDERBART program! Älskart! 
 
 
Önskar er en fantastisk kväll så syns vi imorgon igen!
tjingeling!
#1 - Elin

Men det där såg ju supergott ut!

Svar: ja så smarrigt - å enkelt!
AngelicasVärld

#2 - Gunnar FN

Låter gott. Det går också bra att testa mat utan quorn eller sojaprotein. Gå till ett rawfood ställe och testa...

Svar: ja då rawfood äter jag ibland till lunch - så gott!!
AngelicasVärld

#3 - Charlotte

Det finns ju en del vegomat som funnits länge, men som en kanske inte tänker på som vego. T ex gammal traditionell torsdagsmat, som ärtsoppa (utan fläsk) och pannkakor. Eller en massa olika smarriga grönsaksssoppor - kanske med något gott bröd till. Sedan är ju frågan hur strikt en är - är det veganskt går tex pannkakor bort (innehåller ägg och mjölk) och då kanske en får vara ännu lite mer kreativ. Kanske en vegetarisk chili sin carne. Härligt att testa nytt, tänker jag... och ibland kanske en inte ens märker att det animaliska saknas. Lycka till!

Svar: ja helt klart...å en av rätterna blev hederlig tomatsoppa - sååå gott!!
AngelicasVärld

#4 - AnnaSmyckeform

Vad roligt med mer vegetariskt! Det skulle vi också behöva äta mer av i vår familj. Igår gjorde jag faktiskt en supersmarrig linssoppa, det med en ostmacka till blev en perfekt middag. Men du får jättegärna göra ett inlägg med en veckolista på vad ni ska äta för vegetariskt. Behöver inte vara massa recept och så men mer som inspiration till oss andra :)
Kram

Svar: Ja det var en lärorik vecka och inlägg om några middagar kommer! JA å vi kommer helt klart fortsätta med att äta lite vego, iaf en gång i veckan!
AngelicasVärld

#5 - Helena Roth

Själv är jag ju vegetarian sedan ett par år tillbaka, så för mig blir det mycket vego-mat. Kan tipsa om mujdarrah, ett väldigt bra-att-ta-till-recept när fantasin och energin tryter: https://herothecoach.com/2016/04/06/mujdarrah/

Svar: Men så gott - det ska jag prova!
AngelicasVärld

#6 - Webbtanten

Jag äter varken kyckling eller kött, samt inte heller gluten. Fördelar: Jag mår jättebra av det! Nackdel: begränsar variationerna eftersom ingen av oss egentligen tycker om att laga mat. Favoritmaten just nu är quornbitar som steks med wokgrönsaker och rundas av med en skvätt grädde. Serveras med gelé el. lingon om man vill söta till det. Det är riktigt gott! Hoppas veckans mat gått fint, lägger du upp ett inlägg med alla middagar kanske? ;)

Svar: Ja det är väl det...varriationen...men att nu fortsätta å byta ut någon rätt varje vecka mot vego ska vi helt klart fortsätta med!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!