Veckans vego - falafel med sallad och tzatziki

Ni vet ju att vi börjat vår strävan mot att få in lite mer vegetariska alternativ i vår dagliga kost. Det är inte så att vi ska gå över till att helt äta vego mat – jag äter mer än gärna kött, tycker det är jätte gott men känner att jag också vill få in lite annan mat i vår vardag. 

 

Vi har ju kört en Vego-vecka det kan ni läsa om HÄR, men nu forstätter ju vego-tänket med att iat äta minst en vegetarisk måltid (middag) i veckan där vi inte äter kött, så här om dagen så gjorde jag något så gott som Falafel med sallad och zatsiki - så gott!!

 

JA å falafel kan man ju göra själv jag gick dock på "snabbmatsvarianten" och köpte färdiga i frysdisken...dessa serverades med sallad, tomat, gurka, avocado, halloumi tärningar och hemmagjord zatsiki sen så serverades det i tortillabröd som smarriga wraps - Enkelt gott och så lätt...ja å så fick det tummen upp av alla här hemma - stora som små! 

 

 

 
 

 

MUMS!!

 

Vänner - äter ni vegomat?? Vad är era favorit recept ?? -Dela gärna med er då jag behöver lite inspiration för att hålla denna "vecko-middag" vid liv!!

 

 

#1 - Anna Holm

En av mina favoriter är vanlig tacos, men jag byter ut köttfärsen mot champinjoner stekta på samma sätt. Sen brukar jag använda vitkålsblad istället för bröd. Gott och krispigt. Fyller den gärna med avocado/guacamole, majs, pineapple salsa, banan, gurka, tomat, paprika.

Svar: mmm så gott - tacos har vi gjort på quornfärs men ska prova med svamp!! TACK för tips!
AngelicasVärld

#2 - Karin

Mums vad gott det låter!
Jag skulle vilja bli bättre på vegetariskt. En favorit är vegetarisk lasagne, där man byter ut köttfärsen mot grönsaksröra med krossade tomater, morötter, paprika och majs och vad man nu tycker om för kryddor.

Svar: ja så gott...men vego lassande kanske vi ska ta å göra - TACK för tips!!
AngelicasVärld

#3 - Helena Roth

Tipsar om Mujdarrah, löjligt enkelt och gott: https://herothecoach.com/2016/04/06/mujdarrah/
Jag är vegetarian sedan 3-4 år tillbaka, innan dess var jag flexitarian (undvek allt industrikött i görligaste mån) och älskar vegetarisk kost, helt enkelt för jag mår så bra på det. Har dock bloggat väldigt lite om det - kanske något att skriva ett inlägg eller två om, om inget annat finns ju lite recept att tipsa om. T ex gör dottern världens godaste ugnspannkaka med halloumi i (ersätter fläsket, suverän ersättare)!

Svar: mmmmm låter fantastiskt gott! Ska helt klart provas!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!