Mina vitaminer

Inlägget är ett reklamsamarbete med Svensk hälsokost men alla åsikter är mina egna.
 
 
 
Här om dagen så skrev jag om att jag lagt till en ny vitamin eller kosttilskott till min dagliga dos av vitaminer och fick då genast frågan vad det är för andra vitaminer jag äter dagligen och varför jag gör det. Jag ska försöka förklara för er.
 
Jag är en aktiv person som vill ge min kropp och mitt sinne de bästa förutsättningarna möjligt. Ja jag äter bra, motionerar regelbundet MEN man kan alltid göra lite till så jag tar lite vitaminer för att hjälpa kroppen, imunförsvaret på traven - så att jag ska orka allt jag vill göra...ja å framförallt så hoppas (och tror) jag att det gör så att basiluskerna håller sig borta liiite längre iaf!
 
 
 
Men vad äter jag då för vitaminer? Jo dessa:
 
 
 
 
 
Rosenrot: har ett extra starkt innehåll av rosenrot och tabletterna är även förstärkta med pantotensyra (vitamin B5) som är en viktig vitamin för omsättningen av fett och kolhydrater. På senare år har rosenrot ingått i flera olika studier för sin effekt på mental prestation och motverkan av trötthet och utmattning.
 
En Multivitamin: 29 näringsämnen. som innehåller ett välutvecklat B-komplex med aktiva B-vitaminer och metaboliter, vilket medför att kroppen kan ta tillvara på dem omedelbart. Perfekt för individer som lever i en stressad miljö eller tränar hårt. 
 
D-vitamin: Iom att vi går mot mörkare tider och inte kan tillgodose oss D-vitamin på naturligt sätt så äter jag lite exra av detta under perioden Oktober - Mars.
 
C-vitamin: Så viktigt för en normal funktion av immunsystemet, den bidrar även till en minskad trötthet och utmattning. C-vitamin är även en antioxidant som motverkar att våra celler bryts ned av fria radikaler. och just denna C-vitamin som jag äter innehåller även bioflavonoider med antioxidativa egenskaper.
 
 
 
 
 
Jepp där har ni mina 4 piller som jag äter dagligen, å jag måste säga att jag känner när jag inte tar mina vitaminer, jag blir genast tröttare, segare, hjärnan känns som om den jobbar långsammare och passen ute i spåret som brukar gå ganska bra kännns genast allt för långa. 
 
 
Vänner - äter ni några vitaminer eller något kosttillskott, vad för något och varför? Berätta gärna i kommentarerna!
 
 
#1 - Anna

Det är tur att jag läser din blogg på morgonen när jag har lite egentid. Jag brukar också ta tillskott på D-vitamin under det mörka halvåret men har tappat prio på mig själv nu när jag har en tremånaders liten som tar all min uppmärksamhet. (Eller som jag ger alla min uppmärksamhet, han är alldeles för lätthanterlig för oss som förstagångsföräldrar). Dags att beställa hem! Tack! 😊

Svar: Men så härligt att höra att du gillar mina tips!
AngelicasVärld

#2 - Charlotte

Jag har testat en massa olika vitaminer och kosttillskott, men har svårt att känna effekt. Hur gör du för att veta vad som ger effekt? Jag menar om du tar flera olika? Testar du först en i taget, känner effekt och sedan en annan? Det finns ju miljoner preparat på marknaden och hur ska en veta vilka som är bra och vilka som är mest bluff... sånt funderar jag på när jag går förbi hyllan i mataffären, på hälsokosten eller när någon vän säljer olika preparat genom MLM. Det skulle vara så intressant att veta hur en ska navigera i den här djungeln. Och GRATTIS till att du finner preparat som hjälper dig. <3

Svar: Du behöver ge det tid..man säger minst tre månader att fylla på om man har en brist av något. De vitaminer jag äter har jag ätit länge så därav känner jag av när jag missar!
AngelicasVärld

#3 - Stella Scott

Jag är också en flitig konsument av kosttillskott (sedan jag var barn) och märker stor, stor skillnad om jag slarvar!

Med tanke på Charlottes kommentar vill jag säga detta:
För den som har brister kan det vara bra att veta att det tar tid att fylla på. Jag säger alltid att man måste testa i MINST tre månader, helst ett halvår för att känna om det blir någon effekt. För den med allergier eller andra sjukdomar kan det ta flera år. Kosttillskott är ingen snabbfix i stil med kaffe. Och en del märker det inte förrän de slutar igen för att förbättringen sker så gradvis.

Kvalitetsmässigt säger jag
1) Så lite syntet som möjligt!
2) Det finns olika kvalitetssäkringar, gå på dem.
2) Låt det kosta, det betalar sig i längden.

Svar: ja jag märker också direkt! TACK för ditt svar till Charlotte också ;-)
AngelicasVärld

#4 - Helena Roth

Ja, har börjat göra det på sista tiden. Magnesium och D-vitamin först och främst, men funderar över det där med "hur ska jag veta vad jag behöver och hur mycket jag behöver". Har du (eller någon läsare) något bra tips på hur man faktiskt tar reda på det? Är det typ blodanalys som kan ge sådana svar eller?

Svar: Nej jag har inte gjort något test mer än att jag ätit det vitaminer jag tar länge och att jag då känner när jag missar...kroppen säger till helt enkelt!
AngelicasVärld

#5 - AnnaSmyckeform

Jag äter multivitamin kvinna från Apoteket och lite extra järn just nu men funderar på om man ska lägga till lite mer D-vitamin också.

Svar: ja D-vitamin kan vara bra speciellt så här när vi inte får i oss så mycket via solen!
AngelicasVärld

#6 - mammansprinsessor

Äter inte någon vitamin på burk alls faktiskt, men är lite sugen på Magdalena Graafs kosttillskott. kramar

Svar: ja prova...men ge det tre månader. Det tar så lång tid att fylla på!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!