Ingefärsshot - håller basiluskerna borta!

Gud vad det har stormat denna måndag...det har blåst som aldrig förr och varit riktigt sådär vrål kallt...hösten är verkligen här! Nu är det tjockare höstkappa som gäller ja å mössa, vantar och stor fluffig halsduk...annars så fryser man ju bort och kan räkna med att ha en förkylning på intåg. Här hemma så huttar vi dock ingefärshot för att hålla basiluskerna borta...alla husmorstips välkomnas för att få gå en frisk men kall höst till mötes å jag måste säga att denna shot funkar!! 
 
 
 
 
 
 
Todeloo vänner! 
 
 
Burrr...vilket ruskväder vi haft idag...gillar det INTE...höstrusk är inget för mig - bättre med 3-4 dm snö och -5 grader, då är det iaf lite ljust ute nu är det bara blåsigt, mörkt och kallt...usch usch usch...Så här hemma värmer vi oss inne i vardagsrummet, brasan knastrar sådär härligt, en massa ljus är tända och det är riktigt skönt att sitta inne å höra vinden vina utomhus. 
 
 
 
 
MEn vänner nu har vi ju ruskväder å det enda man kan göra är ju att försöka hålla sig varm och frisk så jag MÅSTE tipsa er om denna ingefärsshot som jag kokar ihop här hemma - enkelt, gott och så full av godsaker för kroppen! 
 
Prova vettja - ni kommer inte bli besvikna!
 
 

Angelicas Ingefärsshot

 

En stor knöl färsk ingefära

1 l vatten

½ dl honung

2 st citroner

 

 

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (nästintill sjuda, men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Sila av ingefäran och blanda i honungen medans det fortfarande är ljummet. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.

Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

 

 

 

 

Om man vill dricka denna Ingefärsshot som utan att det är i ”bli frisk/hålla sig frisk" syfte så kan man med fördel ha i chili – det blir ganska starkt men är väldigt bra för förbränningen! Så en shot av detta innan morgon PW kan helt klart rekommenderas!  Så om du vill ha chili i så hacka en chili grovt och ha i vätskan och ingefärs vid "uppkoket"

Lycka till...ni ska jag ta å hoppa i myskläderna och lägga mig under filten i soffan och bara vara...önskar er en fantastisk kväll så syns vi imorgon igen! Åja, provar ni på shotten ovan - berätta gärna vad ni tyckte!! 

 

#1 - Maggiesskafferi

Ingefära som är så gott!:) Ja, idag var det riktigt kallt, hua, blåst är verkligen inte kul! Gjorde en liknande dryck till maken i helgen eftersom han kände sig krasslig. Ingenting bröt ut, så jag tror verkligen ingefära och citron är riktiga immunboosters! Ha en fin kväll!

Svar: ja det är ju så gott!! Älskart å det härliga är att denna lilla shot verkar funka!!
AngelicasVärld

#2 - Webbtanten/Anna

Och jag som älskar hösten! Snön kan falla på julafton, annars är jag tacksam för alla vinterdagar med några plus. Delvis därför detta är sista vintern i Sverige på ett tag - då vi drar söderöver på vinterhalvåret från och med nästa år. Ingefära är bland det godaste jag vet. Har sett många såna här recept men faktiskt aldrig gjort någon egen shot. Jag ska göra det! tack för att du påminner.

Svar: tänk va olika man är...jag som älskar vintern och snön!
AngelicasVärld

#3 - Lisa

Tvärt emot de andra som kommenterat ovanför, så avskyr jag ingefära. :D Det är vämjeligt tycker jag. Tur smaken är delad. Annars gillar jag hösten, men idag var det kallt ute. Och så himla mörkt!! Fram med snö så det blir ljust igen.:)

Svar: hahah tänk va olika man kan vara!
AngelicasVärld

#4 - Helena Roth

Jag har just gjort ingefärsshot idag jag med - dock "rå" variant där jag kör den i mixer istället. Men tjo vad den blev stark denna vändan! Så det börjar växa hår på ryggen nästan. :-)

Svar: men så gott -det måste jag också ta prova - har ju en råsaftscentrifug!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!