Hemmagjord choklad granola till barnen

Våra barn har så många gånger önskat att jag skulle köpa choklad flingor som tex CocoPops vilka innehåller hela 39 gram socker per 100 gram. Ja å en sockerbit väger ca 3 gram det betyder att det är nästan 19 sockerbitar av rent socker per 100 gram av dessa flingor ja och en massa tomma mindre bra kolhydrater - GALET!! Tänk att folk ger detta till sina barn!! Dessa flingor skulle ALDRIG komma in hemma hos oss...så istället, för att göra barnen lite extra glada så brukar jag göra egen hemagjord chokladgranola att ha på filen på helg mornar.
 
 
Så gott och mycket mer nyttigt då den smaksätts med Nicks chokladpulver som är helt utan socker och sötas istället med kokosolja och honung som är så mycket bättre källor till sötning än just socker!! Självklart så delar jag med mig av det smaskiga receptet nedan! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du behöver:
7 dl  havregryn 
2 dl boveteflingor
0,7 dl  kokosolja 
2 dl Nicks choklad pulver helt utan socker
0,5 dl honung
0,5 dl vatten
Valfritt: frön, torkad frukt eller nötter 
(vi använde mandel, haselnötter, valnötter, pumpakärnor, solrosfrön och torkade tranbär)
 

Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 170 grader

Blanda en flytande "kräm" av kokosolja, Nicks choklad pulver och honung. Häll upp alla grynen i en stor skål och och häll Nicks-krämen över. Rör om tills grynen är helt täckta av kräm - är det fortfarande lite för "torrt" tillsätt lite vatten ca 0,5 dl. Täck en plåt med bakplåtspapper. Häll upp granolan på plåten och sprid ut. Baka i cirka 10 minuter och rör sedan om. Baka ytterligare 10-15 minuter. Kyl sedan helt på plåten utan omröring. Det kommer att bildas klumpar när den svalnar. Tillsätt valfria nötter, frön eller torkad frukt. Vi valde att ha i mandel, haselnötter, valnötter, pumpakärnor, solrosfrön och torkade tranbär.
 
 
 
 
 

Förvara i en lufttät behållare upp till tre veckor - eller ja den kommer aldrig räcka så länge!! Här hemma så brukar den gå åt allt för fort :-)
 
 
 
 
 
 
 ********************************
Dagens julklappstips 
 
Ja å så var det dagens julklappstips som vi inte får glömma - en hårfön HÄR eller kanske en locktång HÄR...vilken tjej skulle inte bli glad för att få det i ett fint paket under granen? 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!