Det där att vara källkritisk - REKLAM

Inlägget är ett reklamsamarbete med Skolverket

Vi har ju tre barn varav två går i mellanstadiet och den tredje i högstadiet...läxor, skola, studieteknik och betyg är samtalsämnen som vi har allt oftare kring middagsbordet. Det är diskussioner kring varför man har läxor, skolböcker, användandet av Ipad/dator i skolarbetet och hur man söker information till de uppgifter man ska lösa. Alla tre barn söker mer och mer svar på internet och ser det som roten till all information man kan finna så därför är det allt viktigare att vi inför diskussioner kring källkritik här hemma, att lära sig att allt som står på nätet inte är korrekt, att det finns felaktiga uppgifter och att man måste söka informaton på fler stället för att veta att det är korrekt och riktigt info.

Ta gärna en titt på filmen nedan så förstår du vad jag menar ang källkritik och vad våra barn möts i vardagen!


Jag tänker på detta med att vara lärare idag, det är ett så viktigt arbete, man formar ju framtidens vuxna och ansvaret som kommer med det. Lärare är verkligen superhjältar och det är en yrkeskategori som jag verkligen ser upp till!

Just nu är ansökan till till lärarhögskolan öppen och du kan söka till denna så viktiga utbildning fram till och med den 16 oktober -

Inlägget är ett reklamsamarbete med Skolverket
Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!