Sangria med smak av jordgubb och kiwi

Ja det snöar för fullt ute men nu får vi göra ALLT för att få den där vårkänslan vi älskar...förra våren så gjorde jag en så smarrig sangria med smak av jordgubb och kiwi och den var så uppskattad av stora som små. Så jag tänkte så här...våren och värmen ska ju komma till helgen så jag tipsar redan nu vad ni kan röra ihop till fredagsdrink eller kanske till en smarrig drink avnjuta i solen på lördageftermiddag. 

 

Jag ger er en enkel sangria med smak av jordgubbar och kiwi! 

 

MUMS

 

 
 
 

Vi börjar med sangrian med alkohol i

Du behöver:

En stor tillbringare gärna i glas!

En liter färska jordgubbar

ca 6-7  kiwi

ca 8 cl ljus rom (kan uteslutas det gjorde jag denna gång)

1 flaska vitt vin (typ sauvugnon blanc)

1 flaska mouserande vin (typ cava)

1,25 dl Socker

1,25 dl vatten

3-4 apelsiner

Gör så här:

Snoppa av jordgubbarna och dela dem på mitten, skala kiwin och skär dem i tjockare skivor. Häll hälften av jordgubbarna, sockret tillsammans med vattnet i en kastrull och dra på medium värme. Få blandningen att bubbla upp och små puttra i ca 10 minuter, tills jordgubbarna ser ut att falla i sär. Låt blandingen svalna ett tag innan du sen häller blandningen genom en finmaskig sil och använder en slev för att trycka all vätska ur jordgubbarna och får en härlig sockerlag med jordgubbssmak. Ställ sockerlagen sen i kylen och låt svalna.

Häll resterande av jordgubbarna och kiwin i en tillbringare och tillsätt rom, vitt vin och den svala sockerlagen (spar lite om du också ska göra en barnvariant) och josen från tre apelsiner och ställ sen i kylen så det får svalna och alla smaker får gå ihop (ca tre timmar)

När du är redo att servera, tillsätt 1/3 av det kylda mousserande vinet i tillbringaren. Häll upp i glas och sleva upp frukten med en sked, toppa sen av med bubbel – drick och njut!

 

Den alkohol fria varianten

Du behöver

En tillbringare gärna i glas

En slurk av sockerlagen du gjorde ovan

Kiwi

Jordubbar

Sockerdricka

Häll  jordgubbar och kiwin i en tillbringare och tillsätt den svala sockerlagen och josen från en apelsin toppa med sockerdricka och servera!

 

Ja där har ni en sommar drink som passar stora som små - prova vettja! 

 

 

 

 

#1 - Caroline

Den ser verkligen jättegod ut. :)

#2 - Malin

Tack! Denna måste jag testa! :)

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!