Mikaelas födelsedagstårta

Jag älska ju att baka å fixa men det där med täcka tårtor har jag aldrig gett mig på tidigare. Nu så hade jag dock en tjej som önskat sig just en täckt tårta med choklad och hallon…så det var ju bara att skrida till verket och försöka realisera hennes dröm! Ja å jag måste säga att jag iaf är ganska nöjd med resultatet – det är ju helt klart godkännt för att vara första gången! 

 

  

 

Tårtan är gjord på ljusa bottnar och i mellan bottnarna har jag dumle-fluff och hallonmousse, tårtan spacklades sen med en smörkräm smaksatt med vanilj och den täcktes sen med vit sugarpaste och dekorerades med runda prickar av rosa sugarpaste – För att vara första gången jag gjorde en täckt tårta med sugarpaste så får jag ju vara nöjd med resultatet...det är iaf inte sista gången jag ger mig på detta. Nu har jag provat en gång å nästa gång blir det ju säkert ännu bättre. MEN om vi lägger utseendet åt sidan så måste jag få säga att den smakade såååå gott!!  Dessa fyllningar MÅSTE ni prova!! 

 

Dumle-fluff
3dl vispgrädde
180g dumle

Värm grädden, dela dumlen i bitar och smält samman i en gryta det får absolut inte får koka, då skär det sig. När allt har smält samman häll upp det i en skål och låt stå i kylen i minst ett par timmar. Sedan vispar du med elvisp och använder att spackla din tårta eller varfrör inte spritsar på en cupcake!

 

En enkel hallonmousse

200 g hallon
1 msk socker
en skvätt vatten
2 gelatinblad
2 dl grädde

Blötlägg gelatinbladen i minst 5 min. Koka upp hallon, vatten och socker. Rör i gelatinbladen. Låt svalna i kylskåp i ca 5 h. Blanda i den vispade grädden. Låt stå till sig lite i kylskåp innan den används.

 

Smörkräm med vaniljsmak

115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokhett vatten
ca 1-2 msk vaniljsocker

 

Vispa samman allt med elvisp och använd för att spackla din tårta.

 

Jepp där har ni Mikaelas födelsedagstårta...såååå smarrig!!

 

#1 - Mirre - Sweetwords

Så fin den var

#2 - mammansprinsessor

Inte bara fin den låter supergod också:) kramar

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!