Vattna blommor med PET-flaska

Fredag och det är säkert fler av er som går jobbar sista dagen idag och sen går på semester...jag har stans bästa tips till dig om hur du får dina blommor att överleva även om du åker iväg till på semester! Jag vet att jag tipsade er om detta redan förra sommaren men det är ju ett så bra tips och så här i semestertider så är det ju mer aktuellt än någonsin! Så ska du resa bort under semestern och inte har någon som kan vattna dina blommor?

 

Använd då PET-flaskor!! 

 
 
 
 

Det är inte jätte snyggt men iom att du inte ska vara hemma så spelar det ju ingen roll. Det är ju roligare att komma hem till levande blommor å vet ni vad...detta PET-flaske tips fungerar faktiskt!! Blommorna kan klara sig i upp till 2 (!!) veckor med detta super tips!

 

 

Gör så här:

 

1. Vattna igenom jorden i din kruka ordentligt!!

 

 
 
2. Ta bort korken på din PET-flaska och fyll den med vatten.
 
 
 
 
3. Håll för öppningen med tummen och tryck ner flaskan så långt det går i krukan...uppochner-vänd!
 
 
 
 
 

 

Flaskan kommer att sippra ut vatten under tiden växten behöver det. Om det är en extra törstig och stor växt, kan det behövas fler än en flaska i krukan för att täcka behovet av vatten, alternativt en stor pet-flaska.

 

Det är så här jag får mina växter, både inne och ute, att överleva när vi åker iväg på semester...ett toppen och så enkelt (ja lite fult) DIY-tips! Ja och som jag sa tidigare i inlägget...detta kan få dina växter att överleva i upp till 2 veckor medans du är på semester!! Hur bra är inte det!

 

Men vänner FREDAG och det är dags att åka mot kontoret...sista dagen innan helgen å jag är verkligen sååå redo för helg nu så vi får hoppas på att denna dag går fort!

 

 

 

#1 - Ewa

Tack för att du påminde om denna smarta lösning. Lite synd att jag inte tänkte på detta när jag häromdan pantade alla flaskor 😰

Svar: ja visst är den smart!
AngelicasVärld

#2 - Anna

I mitt stora växthus jag hade för några år sedan så kapade jag foten på 1,5 liter petflaskor och tryckte ner i krukor/hinkar/jord. Halsen ner i jorden, men med öppen fot. Det gjorde att jag kunde enkelt fylla på med vatten när det var slut. Ett supertips du delar med dig av! Ha en skön helg! Här blir det en del slappande.

Svar: Ja det med öppen fot är bra när man är hemma men vattnet dunstar också...har du stängd fot stannar vattnet kvar i flaskan längre vilket gör att det är "bättre" om man ska åka bort!
AngelicasVärld

#3 - Mirre Sweetwords

Smart att göra så

Svar: Ja eller hur!
AngelicasVärld

#4 - Gunnar F Novik

Smart knep. Vi brukar använda våta trådar till burk bredvid, men detta ser onekligen enklare ut...

Svar: Ja detta är lite mindre "kladd" ;-)
AngelicasVärld

#5 - Dorotea%20Pettersson, tidscoach

Men så smart. Hade jag faktiskt ingen aning om.

Svar: ja visst är det smart!
AngelicasVärld

#6 - Helena Roth

Det är ett trick jag använt mig av i många år, både inne och ute. Dessutom funkar det faktiskt med vinflaskor eller andra glasflaskor också, åtminstone i lite större krukor - snäppet snyggare, tycker jag själv!

Svar: Ja men det kan man ju också använda - bra tips! Själv har jag bar kör på pet!
AngelicasVärld

#7 - Hanna

Vilket bra tips! Det hade jag ingen aning om.

Svar: JA visset är det bra!! Funkar super!
AngelicasVärld

#8 - Svart-Stina

Kände inte till detta trick, riktigt smart :) Ska testa detta nästa gång jag åker bort (grannens ungar kunde man inte riktigt lita på kom ihåg vattna alla insåg jag sist jag reste bort... )

Svar: JA det är supersmart å det bästa är att det faktiskt fungerar!!
AngelicasVärld

#9 - Jessica Högberg

Underbart tips!

Svar: TACK snälla kul att du gillade det!
AngelicasVärld

#10 - sustainably.blogg.se

Bra tips! Jag gör precis så, men jag skruvar på en liten pip på flaskan som gör att vattnet sipprar ut långsammare. :)

Svar: aha - smart! Det ska jag prova!!
AngelicasVärld

#11 - Therese

Tack för detta tips! Perfekt nu när man ska iväg på semester och inte vill offra alla fina växter man har hemma!

Svar: kul att du gillade det!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!