6 tips för att maxa din semester

Sommaren och semestern är på ingång för mig (oss) och för flera av er...jag har nu bara 3 (TRE!!!) arbetsdagar kvar å ni må tro att jag längtar...MEN semester är en tid som faktiskt kan vara ganska krävande. Man vill hinna med ALLT, umgås med familj, njuta av lata dagar, resa, strosa på stan, umgås med vänner...så det är få dagar av ledighet som ska maxas men tyvärr så blir det också en massa tjafs, bråk och stress...nedan finner du 6 tips som hjälper dig hantera förväntlingarna inför semestern och som hjälper dig maxa dina lediga dagar!

 

 

 

1 – Gör tid för vila

Planera in tid för att sova, vila, ta det lugnt och för återhämning. Det kan lätt bli så att ALLT ska hinnas med på semestern och istället för att njuta så stressar man igenom dagarna. Så njut och planera in vila!

 

2  – Tala om dina förväntningar innan semestern börjar

För att undvika bråka så prata gärna igenom dina förväntningar för semestern INNAN semestern börjar. Berätta för dina parter vad du vill ha ut av er resa, tiden ute i skärgården eller om ni bara ska vara hemma…ja låt även din partner dela med sig om sina förväntningar så vet ni vad ni båda vill och det blir lättare att kompromissa, planera å få en härlig semester utan bråk.

 

 
 

3 – Bjud du

Vill du träffa vänner på semestern bjud in  dem du, sitt inte och vänta att någon ska höra av sig om att ta ett glas rose…va den som bjuder in. Det behöver inte vara så krångligt å omständligt det räcker med ett glas gott och härliga samtal…man behöver inte alltid bjuda på trerätters för att ha trevligt! 

 

4 – Ligg med varandra

Semestern är en tid då det bråkas MASSOR i stugorna…man är inte van att umgås 24/7 med sin partner…detta skapar spänning, irritation och sura miner…ja å för att lätta på det - ligg med varandra. TA på varandra, var nära och slösa på fysiskkärlek! Jag LOVAR att det minimerar gnäll, tjafs å bråk!

 

 

 

 

5 – Det är inte bättre på Instagram

JA vänner, så här på sommaren så överöses vi av bilder med rosé glas, pool-häng, fötter i sanden på en strand…men kom ihåg även om bilderna är fantastiska å det rycker i ådran av avundsjuka så bråkas, tjafsas det även i de personernas liv – allt är inte bättre bara för att det ligger en snygg bild på Instagram! Så skit i sociala medier och njut av tillsammanstid med nära och kära istället! 

 

 

 

6 – Det är ok med egentid

Även om semestern är en tid man ska vara tillsammans så är det helt ok att boka in lite egentid! Man får ta paus från sina nära och kära…man får checka ut, göra saker med vänner, lämna hem och barn för att andas – det är ok!! Ja även på semestern!

 

 
 
#1 - Jessica Sundberg

Bra tips! Trevlig sommar <3

Svar: TACK det samma!
AngelicasVärld

#2 - JUNITJEJ

Så bra tips!

Svar: Vasse go ;-)
AngelicasVärld

#3 - Dorotea Pettersson, tidscoach

Kanonbra inlägg! Det är inte så svårt att ha semester och det är inte svårt att hålla sams heller. Om man PRATAR med varandra och BRYR sig om varandra.

Svar: kul att du gillade det!! Ja å kommunikation .- viktigast av allt!
AngelicasVärld

#4 - Agneta Lind

Gillar verkligen att du skriver "bar du den som bjuder in". Det är en väldigt bra ingång i sociala sammanhang. Vi måste alltid börja med oss själva.

Svar: håller med!!
AngelicasVärld

#5 - Tess Mabon

Gillar! Och helt rätt om att verkligen ta på varandra- röra vid varandra - även om det inte är för sex. Alltså även röra vid andra, typ barnen, tonåringarna, farmor, etc....alla mår vi bra av lite extra beröring :-)

Svar: ja eller hur!! All form av fysisk kontakt - så viktig!!
AngelicasVärld

#6 - Helena Roth

Bra tips!
Jag synar också förväntningarna med lupp och försöker skapa överenskommelser av dem istället. Skrivit om det vid lite olika tillfällen, som här: https://herothecoach.com/2016/11/30/synar-forvantningarna/

Svar: bra där!!
AngelicasVärld

#7 - ullie

Bra tips där o ja jag håller med om egentid ta en pw mwd väninnan eller bara stäng in dej i badet o njut kramar

Svar: ja men precis...ibland behöver man checka ut hemma också!!
AngelicasVärld

#8 - Maria

Bra inlägg med bra tankar.
Kram
Maria

Svar: Men va glad jag blir att du gillade det!!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!