Han laddar för Vätternrundan 2018

Inlägget sker i samarbete med Svenskt kosttillskott
 
 
Kommer ni ihåg när mitt och Tomas Svenska Klassiker äventyr började...vi startade ju med Vätternrundan 2016 och avslutade det hela i februari i år med Vasaloppet - galet om man tänker på det. Att vi cyklat 30 mil, simmat 3 km i öppet vatten, sprungit lidingöloppet som är 3 mil och sen åkt vasaloppet som är 9 mil - det är en ganska bra bedrift om jag får säga det själv! 
 
 
 
 
I år så körde ju Tomas Vätternrundan själv och jag var supporter, hejjarklack och markservice...målet var att komma under 10 timmar vilket betyder ett snitt på 30 km i timmen i 30 mil - ett tufft mål. Tyvärr räkte det inte riktigt till å det blev mer än 10 timmar...dock tog han sig runt och var så nöjd och glad när han kom i mål.
 
 
Pssst - Notera gärna att jag bytte ut ena av hans vattenflaskor mot en flaska bubbel - alla medaljer ska firas med bubbel! 
 
 
 
 
Nu är dock siktet inställt på Vätternrundan 2018 och under 10 timmar SKA han...det finns inget annat. Han tränar som aldrig förr...nu när snön ligger utanför så tränar han i vardagsrummet!! Han har kopplat upp sin cykel på en trainer och cyklar för fullt via ett datorprogram som med hjälp av trainern simulerar backar uppför och nedför...han är grymt duktig och kör flera pass i veckan!! Även om cyklen kanske inte är den mest fantastiska inredningsdetaljen (även om dottern julpimpat den med en röd rosett) så är detta sättet som göra att han får sina timmar i sadeln! Så cykeln får stå där den står tills det att julgranen flyttar in men sen när granen åker ut så kommer cykeln säkert komma in igen...vad gör man inte för sin make å för att han ska nå sina mål! 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det ju inte bara all träning som är vikig utan även att ge kroppen rätt förutsättningar för att orka alla de där timmarna i sadeln med en hög belastning - så Tomas  har börjat äta BCAA-dryck vilket är aminosyror som hjälper till att bibehålla befintlig muskelmassa och stimulerar uppbyggnaden av ny muskelmassa. När man cyklar så länge (så lång tid) som Tomas gör så behöver man något som gör att man behåller muskelmassan då musklerna efter lång påfrestrning börjar brytas ned och denna  BCAA-dryck hjälper till med just det...ja å så hjälper den även till med återhämtningen efter träningspassen vilket är toppen! 
 
 
 
 
 
Nu när Tomas cyklar så mycket som han gör så har jag blivit så sugen på att träna inför något lopp igen...vet bara inte riktigt vad jag ska ta mig för denna gång...är lite små sugen på en tjej-klassiker eller en halv-klassiker. 
 
 
#1 - Hanna Karlsson

Vilket intressant inlägg! Heja dig som gjort en Svensk klassiker. Hejar även på honom att han når sitt mål.

#2 - Isabelle

Fantastiskt starkt jobbat av er! Och med den kämparglöden och en sån stöttande fru blir det garanterat under 10 timmar

Svar: Ja det får vi hoppas! Jag kör markservicen även i år ;-) Funderar dock på att köra tjejvättern men vi får se vad det blir för mig...
AngelicasVärld

#3 - Mia

Mycket imponerad av dig som gjort stora klassikern, själv gjorde jag tjejklassikern samtidigt och är nu lite sugen på att ge mig på halvklassikern.

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!