Fem saker som förgyller min vardag...

Jag har tidigare skrivit om det där med balans i livet...att ena dagen träna stenhårt för att nästa dag frossa i en påse chips. Att kunna unna sig saker i vardagen och att kunna ha saker varje dag (ok nästan varje dag) som förgyller livet lite extra...att inte bara stressa mot helgen för då ska ALLT hinnas med ALLT ska göras eller att hemmet ska vara extra fint för att det är helg...jag försöker få in de där glimtarna i vardagen...livet blir så mycket roligare då.

 

 
 
 
1 - Snittblommor och Doftljus
Något som ALLTID finns här hemma är snittblommor och doftljus - det är en av de större posterna i min ekonomi (berätta inte för Tomas). Men jag handlar iaf 2 buketter snittblommor per vecka...det är ju så vackert och ger hemmet en så härlig feeling. Snittblommor tillsammans med exklusiva doftljus förgyllerhelt klart min vardag och gör mig såååå glad. Ja å ljus det tänder vi så gott som varje kväll här hemma...tror att jag bara i vardagsrummet har 10 långa stearin ljus, 3 blockljus och 10 värmeljus som brinner en vanlig kväll - ÄLSKART !
 
 
 

2 - Familjemiddag
När vi inte har något barn som måste äta tidigt för att hinna med träning eller match så sitter vi ALLTID ner tillsammans för att äta middag. Det pratas om dagen, vi går runt bordet så får alla berätta det bästa med dagen och det sämsta med dagen...allt för att vi som föräldrar ska kunna vara med i samtalen och lyfta de som varit bra och hjälpa till att hanter det som varit mindre bra. Att äta middag tillsammans, att sitta ner i lugn och ro för att äta, och samtala är underbart...speciellt nu när barnen är lite större och vi kan diskutera allt från skolan, kompisar, idrott till världshändelser och nyheter i media - vi har dom bästa diskussionerna och samtalen vid middagsbordet - det ÄLSKAR jag! 
 
 
3 - Hudvårdsrutinen
Jag älskar allt som har med cremer och vackra burkar att göra och att få ta en lång dusch, skrubba och sen smörja in sig, lägga en ansiktsmask är så härligt och VARJE söndag gör jag en större "söndagsprocedur" där jag tar hand om kropp och ansikte men jag smörjer, fixar och har mig varje dag och det ÄLSKAR jag och det gör mig glad...det kanske låter ytligt men ibland får man vara lite ytlig!
 
 
 
 
 
4 - Soffmys med familjen 
Vi brukar försöka duka upp till lite extra mys någon gång mitt iveckan alla 5. Det kan vara en poppcorn skål, ett fruktfat och gott smaksatt vatten, en liten skål med glass och så tittar vi tillsammans på något som barnen väljer. Oftast blir det tunnelbanan, Mästerkocken eller något liknande...vi får på så sätt tid tillsammans och barnen hänger med oss vuxna istället för att försvinna upp på ovanvåningen å det gillas!! 
 
 
5 - Träning och gärna lunchträning
Vi har träningsmöjligheter på jobbet, ett välutrustat gym och även instruktionsledda klasser...jag försöker ta mig till gymmet på jobbet iaf tre gånger i veckan och det tillsmmans med rundor i spåret med en god ljudbok eller podcast i öronen får mig att må bra. Jag blir starkare, sover bättre, håller PMS:en i schack. Ja jag mår helt enkelt MYCKET bättre vilket får mig att orka mer, vara en bättre fru och mamma...så Träning är helt klart något som förgyller min vardag och ger energi! 
 
Idag blev det dock varken gymmet eller spåret utan denna stela kropp fick ett skönt Hemma Yoga Pass och sen en omgång med lite härlig fomroler - precis vad kroppen (och knoppen) behövde!! 
 
 
 
 
Ja där var 5 saker som förgyller min vardag...har du några saker som förgyller din? Dela gärna med dig bland kommentarerna! Ja å glöm inte att du lätt kan visa att du gillar detta inlägg genom att trycka på det lilla hjärtat här nedan.
 
 
#1 - Mirre - Sweetwords

Så peppande inlägg

#2 - Lisa

Jag har lite samma tema på mina lyxinslag.
På tisdagar tränar inte någon, då äter vi tillsammans hela gänget, helst något "mer avancerat".
Jag älskar också hudvård av diverse slag å lyxar med det. Fina duschtvålar kan piffa upp vilken dag som helst!
Doftljus å sköljmedel som luktar gott. Fina pyjamasbyxor att skrota runt i(behöver nya!). Fint vardagsporslin.
Ja, du hör. Jag lever för helgerna för tillfället förvisso, men gör vad jag kan för vardagen med!

#3 - Rebecka Lindström

Håller verkligen med dig om punkt 1, 2 och 3. Så mysigt att stå i badrummet jättelänge med olika krämer, oljor och serum och allt vad man har. Fin blogg du har!

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!