En äggig dessert

Då barnen är hos sina andra föräldrar över påskhelgen så tjuvstartade vi ju påskandet redan i helgen. Bla fick dom ju sina påsk-påsar redan i lördags å till eftermiddagsfikat på söndagen så rörde jag ihop denna härliga dessert – den var så god och uppskattad av familjen !!

 

 

 

M U M S

 

 

 

   

Todeloo vänner

 

Denna dessert är faktiskt enklare än man tror att röra ihop och sen så vart den ju så härigt ”påskig” och snygg – eller vad säger ni? Jag valde att fylla mina kinderägg med mouse på vitchoklad och som gula använde jag en klick lemmoncurd – så det är inte svårare än så!

 

 

 

G O T T   G O T T 

 

 

 

  

Du Behöver:

 6 st Kinderägg

2 dl Grädde

150 gr Vit choklad

1 ägg

en klick kesella 

Lemoncurd

 

 

Gör så här:

Böra med att skala foliet av kinderägget och knäck sen ägget på mitten i skarven för att få ut leksaken. Knipsa sen bort lite av chokladen i toppen, tryck i hop de två ägg halverna och ställ sen kinderäggen i äggkoppar alternativt i en äggask - det hjälper för att hålla i hop dem medans mousen stelnar inuti.

 

 

För att göra mousen: Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden. Häll upp moussen i kinderäggen. Låt stå i kylen ca 1 tim för att sätta sig. Toppa moussen med en klick lemoncurd och din äggiga dessert är klar! Mousen räcker till mer än 6 kinderägg så du kan säkert göra iaf 8 stycken! 

 

 

Jag kan säga att barnen vart mäkta imponerade över denna härliga och påskiga desert! Både gott och snyggt om jag får säga det själv!

 

 

Prova vettja - lovar att du kommer imponera på påskmiddagen med denna desert! 

 

 

 

 #1 - Maria-Alexandra

Så fiffigt! De blev ju väldigt fina :)

Svar: TACK snälla!
AngelicasVärld

#2 - Helen

Mm den är så god. Jag gjorde den förra året:) kram på dej!

Svar: ja så gott!!
AngelicasVärld

#3 - Mirre

Läckert och gott

Svar: Ja så gott!
AngelicasVärld

#4 - Kopiko

Härliga bilder, och det ser verkligen supergott ut! :)

Svar: TACK snälla
AngelicasVärld

#5 - Malin

Rolig idé! :D

Svar: ja eller hur!
AngelicasVärld

#6 - Netti Starby

Vad kreativt och det här måste jag testa! <3 Kramis

#7 - Hanna Karlsson

Vilket bra tips! Låter riktigt gott. :-)

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!