Angelicas Ingefärsshot

Vet ni vad vänner…jag är så gott som frisk! 

 

Wihooo!! 

 

Jag vaknade ju upp vrål förkyld, febrig och hängig i torsdags men idag…mindre än en vecka senare så är jag pigg och glad igen…å vet ni vad – jag tror att det är min hemagjorda Ingefärsshot som jag har att tacka för en så snabb tillfriskning!  

 

 

  

Todeloo Vänner

Jag är väldigt sällan sjuk…eller vi är väldigt sällan sjuka hemma hos oss och jag tror inte barnen hade en enda sjukdag under höst terminen – vilket är riktigt bra!! När vi väl är sjuka och snoriga eller så hemma så har vi några super husmorsknep som vi alltid tar till…

 

Sova och vila – gör man det blir man av med sina basilusker snabbare….kroppen får tid att läka och lägga sin kraft på det.

 

Vätska – Jag har druktit massor…flera liter varje dag! Jag varvade te med citronvatten och fick då sköljs basiluskerna ut illa kvickt!

 

Ja å sen till det sista bästa

Ingefära shot! Starkt som attans men sååå bra och effektivt! När jag var som krassligast shottade jag morgon, lunch och kväll – nu så blir det bara en morgonshot tills det att denna laddning tagit slut!

 

  

Ni brukar ju uppskatta när jag delar med mig av receptet, så självklart kommer det nedan! Om ni gör denna blandning - berätta gärna i kommentarerna vd ni tyckte!! Skulle vara så roligt att få höra!

 

 

  

 

Angelicas Ingefärsshot

 

En stor knöl färsk ingefära

1 l vatten

½ dl honung

2 st citroner

 

 

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (nästintill sjuda, men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Sila av ingefäran och blanda i honungen medans det fortfarande är ljummet. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.

Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

 

 

Om man vill dricka denna Ingefärsshot som utan att det är i ”bli frisk syfte” så kan man med fördel ha i chili – det blir ganska starkt men är väldigt bra för förbränningen! Så en shot av detta innan morgon PW kan helt klart rekommenderas!  Så om du vill ha chili i så hacka en chili grovt och ha i vätskan och ingefärs vid "uppkoket"

 

Tjingeling så länge!

 

 

#1 - Birgit

Den där kör vi också med!
Och den är riktigt bra (min äldsta håller dock inte med, tycker den är för stark, men hon dricker ändå... dock under protest)
Jag försöker vitaminboosta familjen så mycket det bara går, min yngsta har en tendens att åka på förkylning efter förkylning, men det börjar bli bättre (peppar, peppar). Så vi pressar citrusfrukter med jämna mellanrum och mixar smoothies så ofta vi kan :-)
Härligt att du är frisk igen, förresten!

Svar: ja den är så god och nyttig!!
AngelicasVärld

#2 - Mirre

Oh massa bra tips =D

Svar: ja bra att du gillade dem!
AngelicasVärld

#3 - Erika

Den gjorde jag med i förrgår :) Har druckit den tidigare men slutade sen efter två flaskor. Men efter att ha varit förkyld min tredje gång bara detta året så tog jag tag i den igen. Den bästa effekten jag fick av de tidigare flaskorna är att magen mådde så bra! Jag har annars ganska uppblåst mage men med ingefäradrycken blir den lugn och fin. Nu hoppas jag på mirakel även när det kommer till mitt immunförsvar. Om inte annat så är det ju nyttigt så det är ju absolut ingen fara att shotta varje dag :) Kram!

Svar: Den är ju så bra!! Ja jag är frälst - älskar den!
AngelicasVärld

#4 - Josefin

Detta ska jag garanterat testa!

Svar: ja det tycker jag sååå gott och enkelt att göra!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!