Mormors Björnkaka

 
 
 
Todeloo finaste ni !! 

 

Idag när barnen ääääntligen kom hem efter en vecka hos sina andra föräldrar så stod en så god kaka å väntade på dem. Jag hade slängt ihop en kaka som min mamma ofta brukade baka när jag var liten. Då fick jag stå på en stol bredvid med eget förkläde på...jag fick hjälpa till att röra, provsmaka smeten och sen även slicka skålen....så mysigt! Min mamma var/är en riktig bullmamma...hon bakade ofta bullar, kakor, sockerkakor eller hastbullar till mig och min bror när vi var små så jag tror att detta med bakandet har gått i arv. Jag har liksom alltid fått vara med som liten när mamma fixade i köket å nu så brukar jag allt som oftast stå där själv med tre barn klängandes runt mig som gärna vill vara med å röra i skålar och framförallt sen få slicka skålen. Tänk vilka minnen man kan få av en kaka!

 

Detta är iaf "Mormors Björnkaka" som barnen kallar den...en sockerkaka med kanel och kardemumma i och över den är det ringlad god glasyr...M U M S !! Så enkelt och så gott å jag lovar att det var uppskattat av våra tre finingar som behövde all energi dom kunde få för så fort denna kaka var i magen så skulle dom ut på Pokemon jakt!! Sötisarna!!

 

 
 

Till kakan behöver du:

2 ägg

2 kkp (kaffekoppar) Socker

1 kkp mjölk

2 kkp mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk malen kardemumma

2 tsk malen kanel

1 hg smält smör/margarin

Till glasyren behöver du:

3 dl florsocker

2 msk smält smör

3-4 msk vatten

 

Gör så här:

Vispa ägg och socker i en bunke, rör sen ihop alla torra ingredienser i en separat bunke, tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med mjölk och det smälta smöret i de vispade äggen och sockret.  Vispa och häll sen upp i bröad sockerkaksform. Grädda i 40-45 min på 200 grader.

När kakan är klar låt svalna och ringla glasyren över.

Ät och njut – det gjorde vi!

 

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!