Middagsfix och slöa knivar

Fredagsmiddagen är snart klar och här hemma och idag blir det fylld (soltorkade tomater) baconlindad kycklingfilé med rotfrukter i ugn, sallad och hemmagjort vitlöksbröd – så gott!! En favvo bland både stora och små här hemma!

 

 

 

 

 

 

 

 

Todeloo vänner!

 

 

Ja då var det fredagkväll igen, den här veckan har försvunnit i ett naffs! Det var ju nyss måndag! Nä jag klagar inte, jag gillar ju det här med helg och tillsammanstid! Å helgen kommer bestå av just tillsammanstid, storfamiljen kommer på födelsedagsfika då vi är ett gäng som fyllt år ! Känns som vi har en härlig helg framför oss!

 

 

 

Anyway –  När Tomas idag stod ute i köket och lagade middag så svor han och hade!! Han har länge klagat på att våra knivar är slöa och behöver slipas, å tydligen är måttet rågat nu (det lät iaf så på de "svordomsharanger" som kom ur hans mun). Vi har ett sånt där ”skärpstål” som vi underhåller knivarna med här hemma men dom behöver en rejäl omgång nu, slipas om och fixas till. Det är både jack i knivarna å någon ”tipp” som gått av.

 

Hur gör ni? Har ni lämnat iväg era knivar på slipning? Vart lämnar man ens in knivar för slipning?? Finns det butiker eller hur gör man? Jag såg på instagram eller om det var på facebook om Knivbrev  – någon som har någon erfarenhet av dem? Fungerar det bra?

 

Så många frågor bara för att få knivar slipade, galet!! Det är tur att jag har er fina bloggisar att ställa alla dessa dumma frågor till! Jag behöver hjälp som ni förstår!

 

Jaja, nog om slöa knivar! Fredagsmiddag och fredagsmys är på ingång!

 

 

 

 
 
 

Tjingeling så länge!

 

 

#1 - Lena - Gott för själen

Vi har brynstål som vi (läs maken) slipar med till vardags, om jag säger så. Emellanåt kör han knivarna i en elektrisk knivslip. Jättebra! Han har fått den av sina föräldrar. Han gissar att en sån går att få tag på på Elgiganten eller liknande, säger han när jag frågar nu.

Kram Lena

Svar: ok! Det ska jag kolla upp!
AngelicasVärld

#2 - Camilla

Knivarna blir jättebra med "Knivbrev"!! Detta testat på Globalknivar. Rekommenderar att prova, det är bra och snabb service dessutom!

Svar: men så bra - det ska jag kanske ta å göra då!
AngelicasVärld

#3 - Mirre

Jag fick en kockkniv i julklapp och den är så vass så det nästan är löjligt, nästan lite läskigt att skära med =D

Svar: mmm förstår det!
AngelicasVärld

#4 - Ellinor Brockman

Min bror har utrustningen för att slipa knivar själv, så han har fått slipa alla våra och de blev vassare än de var som nya! Om du vill kan jag kika vad han vill ha för att fixa till era? :) KRAM!

Svar: TACK finaste!
AngelicasVärld

#5 - Sanna

Jag har provat knivbrev och är jätte nöjd!!

Svar: Men va kul - då kanske jag ska prova det!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!