Det här med förutfattade meningar om Bloggare

Det här med att säga att man bloggar och att benämna sig själv som bloggare har inte alltid varit så lätt för mig. Jag har till och från faktiskt undanhållit i vissa forum att jag bloggar för att jag är rädd för omgivningens förutfattade meningar. Vi bloggare är tydligen (enligt vissa) ytliga, bekräftelsetokiga, lite små blåsta eller ibland även löjliga - vi bloggar ju bara lite.

 

 

 
 

 

 

Att driva en större blogg är ingen enkel liten sysselsättning, även om många verkar tro att det bara är att ta en mobilbild och skriva några rader text – ”Det kan ju inte ta så mycket tid, vara särskilt svårt eller jobbigt att blogga” det är en fras man hör ganska ofta…TYVÄRR!

 

Men det krävs både tid och engagemang att bygga en blogg, en bra blogg. Vill man ha kvalitativt innehåll med fina bilder och bra text så tar det tid, mycket tid! Man kan se en blogg som ett magasin, en tidning, det ska vara en bra och välskriven text, det ska innehålla vackra bilder som fångar läsaren, man ska bjuda in till en värld att inspireras av. Sen som bloggare så vill man ju gärna att läsaren gillar innehållet så mycket att dom gärna kommer tillbaka.

 

Vill man sen försöka tjäna en slant på sitt bloggande så krävs ytterligare engagemang! Samarbetsavtal ska skrivas under, redaktionella texter ska produceras, vackra bilder ska tas och allt ska göras på ett sådant sätt att det inspirerar läsaren…på det så måste man även ha koll på marknadsföringslagar, hur man tar betalt, vad man får och inte får blogga om etc..

 

 

NEJ vi bloggare är inte ytliga och blåsta – vi är duktiga, pålästa, medvetna och jäkligt drivna!

 

 

Nu mera säger jag med stolthet att jag bloggar - för jag är just det  - stolt. Stolt över vad jag åstadkommit med min blogg, stolt över att ha de samarbetspartners som jag har, stolt att flera varumärken vill förknippas med mig, min blogg och det jag gör. Stolt att jag dagligen producerar bra innehåll, vackra bilder till er, mina läsare!

 

 Vänner - har ni någonting stött på dessa fördomar om bloggare? Har ni kanske själva fått höra "nedvärderande" saker om bloggare? 

 

 

 

 

 

 

#1 - Lena - Gott för själen

Bra inlägg! Att hålla en högkvalitet på en blogg tar oerhört mycket tid. Jag har hittills mest bloggat för att det är kul och inte haft varken mål eller strategier i mitt bloggande. Även det tar massor med tid.

Att man skulle vara dum i huvet som bloggare, eeehhh, varför?!

Jag ska erkänna att jag hade också fördomar om bloggar innan jag råkade hitta några jag gillade. Jag hade fått för mig att det enbart var 20+ -tjejer som visade outfits varje dag. Jag la ingen värdering i det, utan tänkte mest att det är inget som lockar mig.

Nu har jag varit i denna underbara blogg-bubbla i ett antal år och kan inte tänka mig ett liv utan.

Och faktiskt har jag lite tankar på att ta bloggen till en annan nivå!

Och sen måste jag ju säga att du har en väldigt trevlig och inspirerande blogg. Du håller hög nivå på både bilder och text, du har en bredd utan att vara spretig, du är en trevlig blogg-vän och har alltid en trevlig ton! Gillar't!

Kram Lena

Svar: TACK snälla - så glad att du gillar att hänga här!
Men skönt att höra att jag inte är ensam om att ha haft dessa tankar och funderingar!
KRAM
AngelicasVärld

#2 - Cecilia

Mycket bra inlägg. Man har ju fått en del kommentarer och höjda ögonbryn genom åren :-)

Svar: TACK snälla! JA man har ju fått det!
AngelicasVärld

#3 - johanna

Jag är i den fasen nu. Jag berättar att jag bloggar men nämner det liksom lite försiktigt i förbifarten. Ofta får jag reaktionen jaha men vad bloggar du om då och då blir jag så paff att det faktiskt finns ett intresse att jag får tung häfta. jag måste lära mig vara stolt och stå upp för mig själv och min blogg för jag kämpar ju som du säger massor och lägger ner mycket tid på den.

Svar: Jag vet...jag har varit lika dan men har blivit duktigare på att säg att jag bloggar med stolthet!KRAM
AngelicasVärld

#4 - The life of Rosengren

Bra skrivet. Jag blir mest trött på kommentarerna: "Jag ska också börja blogga så jag får saker och får gå på event." Riktigt så fungerar det inte, bara för att man bloggar så "får" man inte saker eller springer på events och pressfrukostar hela dagarna. De flesta av oss har vanliga jobb att sköta. Kram

Svar: Tack snälla!
JA för det är ju så lätt att bara starta en blogg så kastar folk saker efter en! Eller hur!! GALET!
AngelicasVärld

#5 - Maria

Jag vet inte om jag stött på så mycket fördomar, däremot verkar en del ur äldre generationen inte riktigt ha fattat att bloggande börjar bli en riktig BRANCH där man kan TJÄNA PENGAR. Vissa skulle t.ex. inte förstå att mitt bloggande är en del av mitt karriärbygge (jag strävar dock bara till att bloggen ska vara en av flera inkomstkällor, inte till att jag ska kunna livnära mig enbart på bloggen, för det vore ett orealistiskt mål för mig just nu)

Svar: Nä det har jag också märkt...att man inte förstår att det går att tjäna pengar och att det är en stor kanal för företag att synas i!
Lycka till med ditt bloggande!
KRAM
AngelicasVärld

#6 - Hannah

riktigt bra skrivit!

Svar: TACK snälla!
AngelicasVärld

#7 - Therése

Jag har inte fått höra att jag är "blåst" eller så, men däremot stött på folk som verkar tro att de vet hur jag är bara genom det lilla de fått läsa i min blogg. "Du är ju sån" eller "du borde vara så". Det är en gigantisk skillnad mellan att vara personlig och att vara privat. För min del slutade det med att jag till slut valde att sluta blogga offentligt, numera är min blogg inloggningsskyddad och jag använder den mest som min egen ventil.

Svar: Ja så är det nog...det är nog rätt lätt att bilda sig en uppfattning av en person av vad man läser men det är ju bara en liten del man visar upp!
AngelicasVärld

#8 - Anna Munkhammar

Jag har också skämts men bestämde mig för att inte göra det sen jag började lyssna på Better Bloggers podcast.

Jag har märkt att om folk vill prata nedlåtande säger de gärna "bloggerska". Som om det är ännu sämre att vara en kvinnlig bloggare. De gånger jag hört negativa tongångar har jag kallats för "bloggerska". Tråkigt!

Svar: mmm sant!!! BetterBloggers har gjort mycket för blogg branschen!!
AngelicasVärld

#9 - Ekenäsliv

Så himla bra skrivet!
Jodå, nog har jag känt av sådat... Kan säga att jag träffat så många fina männsior med genom bloggen så den har verkligen gett mig så mycket glädje!
Kram o tack för din omtanke!
/Anna

#10 - birgitmaria

Bra inlägg! Det tar tid att blogga, särskilt när man vill göra det riktigt bra. Min blogg är ju liten, men jag vill ju ändå att den ska vara kul att läsa. Jag känner direkt när jag inte har den tid jag vill, då blir ju bloggen lite sisådär. Jag tycker det är jättekul med bloggar och det går ju verkligen att hitta något man gillar.

#11 - Paulina

Läste varje ord du skrivit och blev så glad att du tog upp det. Det klart det finns en hel del fördomar. Så fort man säger att man är bloggare så får man en kommentar som "aha, så du typ skriver om... ditt [intressanta] liv?" med en nedlåtande ton. Först och främst nej, jag skriver inte om mitt liv.; alla bloggar gör inte det. För det andra så är mitt liv nog betydligt mer intressant än ad ditt är för jag har ju en blogg som personer väljer att läsa om eller hur? Folk vet inte att det faktiskt är jobb att ha en blogg och att det finns en kreativ människa bakom allt som bloggen har att erbjuda. Roligt att läsa att du står upp för oss!


Ha det så bra!

// Paulina, 100 kitchen stories

#12 - Charlotta Sofia springer o trimmar

Så BRA och peppande text! Jag tycker att Better Bloggers har hjälpt mej så himla mycket med att känna stolthet och att rak i ryggen kunna tala om vad jag gör. Dessutom har jag därigenom hittat ett gäng kollegor, personer inom samma område med samma engagemang som jag - Bara det är så himla skönt. Men visst, många FÖRSTÅR inte och tror att det är något slags låtsasjobb, det här med att blogga. Kommentarer som: "Men tjänar du pengar på det då?"är ju vanliga. Och sen, när de inser att en kan tjäna pengar på att blogga, då är nästa kommentar: "Aha, jag kanske också skulle starta en blogg!" Precis som om det var världens enklaste grej, som att det inte tagit år av slit för att bygga upp en, om inte på storbloggarnivå, ändå gedigen följarskara. Grrr.

#13 - Popprinsessan

Håller med! Det tog lång tid innan jag berättade för nära och kära att jag bloggar. Det började ju liksom som lite terapi :-) Det är fortfarande inget jag basunerar ut i alla sammanhang, men jag är stolt över min blogg!
Trevlig helg!

#14 - pillan

Ja jag tillhör skaran som lite generat erkänner att jag bloggar... fast jag gjort det så länge nu! Även blir jag generad då någon oväntad säger att de läser min blogg, då säger jag typ-ja vad kul, sen byter jag snabbt ämne :/
Helfjantig är jag!

Du Angelica är en riktig tuffing och jag gillar dej skarpt , du är en förebild

Puss P

#15 - Ulrica

TACK för ett utmärkt inlägg som är som en prick över i:et hur jag upplever mitt bloggande. Många av kommentarerna du fått här beskriver också hur jag känner det. Jag får ofta frågan varför jag bloggar, om jag tror att jag är en tonåring, om jag gör det för att visa att jag har massa dyra kameraprylar eller vill skryta om att jag har fint hemma, får kommentarer att "ja, du verkar ju gilla att ta selfies i alla fall", och nu när jag gjorde en bröstförminskning efter min viktoperation så fick jag veta av en väninna att "jaha, ska vi få se dina boobs i bloggen nu också" osv osv osv..

Jag brottas HELA tiden med att skämmas för att jag är en bloggare och känner att jag ofta får försvara mig. Den nya ursäkten jag ofta kör med nu är att jag bloggar för att jag älskar att fotografera och hellre visar bilderna någonstans istället för att låta dem samla damm i datorn.

Jag vill verkligen inte ha det så här eller vara så här, för egentligen är jag förbaskat stolt över min kreativitet, min blogg, mina härliga följare, mina bilder osv.. men kampen är tuff.

KRAM

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!