En produktiv lördag...

Vi har haft en så härlig och produktiv dag - så skönt - å tomten är nu redo för vinter! Bring it on säger jag bara!
 
 
 
Sen så har vi självklart, så här i Allhelgonna-tider, tänt lite ljus och skänkt en extra tanke till de som fattas oss...
 
 
 
 
 
 
 
 
Tjingeling vänner!
Vilken härlgi dag vi haft...vi har fått massor gjort! Vi har varit två vändor till återvinningsstaionen...de där gamla vitvaronrna från vår köksrenoveringen har nämligen stått i garaget å skräpat. Nu är dom iaf slängda där dom ska å istället har alla utemöbler fått flytta in i vinterförvar. Vi har även krattat tomten ren från löv, beskurit äppelträdet och klippt ner allt visset å dött. Nått som jag också fick upp är all julbelysning...alla slingor å så. Nu är dom på rätt plats så vi kan bara plugga i dem när det är dags. 
 
 
En slinga som dock tändes idag är den vid vår entre...så fint! Entren piffades även med en liten gran, granris och mossa som jag var ute i skogen och hämtade (ja självklart med markägarens godkännande). En fin gammal lykta fick även flytta till framsidan med lite härliga enjoy candles med timer i så nu kommer dom tändas vid 16-tiden varje dag - så fint!
 
 
 
(Så svårt att få en bra bild i mörkret - men ni kanske får en feeling för hur det ser ut trots gryniga bilder)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu tar vi dock lördagkväll och inväntar världens härligaste lilla gäst...vi ska nämligen vara hundvakt åt finste lilla Milton idag då hans mamma och pappa ska iväg på bus å jag kunde inte vara lyckligare!
 
 
 
Tjingeling så länge!
 
 

L Ö R D A G

Jag älskar lördagmornar…att sova lite längre, äta smarrig långfrukost få vakna sakta till liv och till en helt ny dag – Lovely! Även om jag haft höstlovslediga dagar så är det något speciellt med lördagmornar. 

 

 

Todelooo sweeties!

Idag ska vi ta tag i trädgården…utemöblerna ska i vinterförvar, löv ska räfsas och tomten ska preppas inför vintern. Tror nog tom att jag ska ta fram alla ljusslingorna och hänga upp dom där dom ska vara så jag slipper det sen när det är minusgrader och kallt. Jag tänkte nog även ge mig ut på minigran- och mossjakt så jag kan få till lite höstigare feeling på framsidan av huset. Ja det får bli dagens pyssel…tomtfix helt enkelt!


 
Så det är bara till att dricka upp kaffet, hoppa i jobbarbyxorna, dra på sig mössan å bege sig ut!

 

Tjingeling så länge!

Skaldjur och fredagsfeeling

Vet ni vad...jag har faktiskt gått igenom jullådorna idag...så jag vet vad som behöver fixas inför jul (ja, jag är lite knäpp). Barnen behöver helt klart nya ljustakar/stjärnor till sina fönster och jag behöver (läs vill ha) en ny adventsljusstake till köket. Jag gillar ju adventsljustakar med blockljus i så man kan tända dem varje dag utan att ljusen brinner ut - så jag måste ge mig ut å leta...har ni några tips så mottages dom tacksamt!

 

  

 

 

Todeloo vänner!

Nu ska jag snart ta och förbereda till kvällens middag…skaldjur (räkor, havskräftor och hummer) med aioli och surdegsbaguette från bästaste Micke blir det idag – hur gott är inte det! Sen så ska jag sätta på lite härlig musik, tända lite nya doftljus som landade i lådan i dag och öppna en god flaska Chablis. Ja, å piffa med lite härliga snittisar från torget…även om jag varit ledig idag så måste jag säga att jag älskar fredagsfeelingen som infinner sig.

 

Det är nått magisk med fredagar å jag älskar’t!

 

 

 
 


 

 

Vännen – vad du än tar dig för idag så önskar jag dig en underbar fredag och en härlig helg!

Tjingeling så länge!

Att Karva Pumpa

Höstlov och Halloween - då måste man ju karva pumpa! Det hör ju liksom till och har blivit som till en liten traditon här hemma! (förra årets pumpor kan ni se HÄR) Så här om dagen så köpte jag hem pumpor och barnen skred till verket! Visst vart dom snygga!!
 
 
 
 
 
 
 
Tjingeling vänner!
Att karva pumpor och göra sina egna pumpa-gubbar är ett riktigt roligt pyssel att göra tillsammans. Barnen älskar det å jag tycker att dom gjorde ett riktigt bra jobb å att pumporna blev så fina!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu står dom där ute på trappen och sprider lite ljus och höstig och halloweenig-feeling! 
 
 
 
 
 
 
 
Efter ett skönt morgon pass så ska jag nu ta mig iväg till stormarknaden, kylen ska fyllas med smaskigheter sen så ska nya snittsar handlas och en flaska vin plockas upp...ja å det där godiset till kvällens alla monster! Gud vad jag älskar lata lediga dagar där man hinner med det man ska utan att stressa...man borde alltid få vara ledig på fredagar! Som en infasning till helgen - tänks så skönt det hade varit!
 
 
Tjingeling så länge!
 
 
 
 
 

En mysig dag tillsammans

Vilken härlig ledig dag vi hade igår jag och barnen…vi pysslade  åt smarrig lunch på stan, småkillarna har klippt sig å så myste gärnet i soffan bland mängder av kuddar och filtar framför härligaste barnfilmen Annie – sådär höstlovsledigt och härligt som det bara kan vara. Vi hade verkligen en toppen dag tillsammans!

 

 

  

Tjingeling vänner!

Nu är det dock fredag, Rut har dragit igång och städar huset så jag ska passa på att ge mig ut på en skön runda i spåret i den friska morgonluften...måste ju prova den fina Polar A360 som landade i lådan igår! Sen så ska ju kylen ska fyllas med godsaker inför helgen, en flaska vin ska plockas upp, snittisar ska handlas å på det så ska det fredagspiffas lite här hemma inför helgen…så nu är det dags att ta tag i denna dag - mot spåret med bästaste Fredagspodden i lurarna!

 

 

  Jag får ju inte glömma att önska er alla en Happy Halloween denna sista fredag i oktober. Idag är ju dagen då alla barn ska ut å gå ”Bus eller Godis”…så godis är något som jag inte får glömma att plocka upp på stormarknaden…jag vill ju inte ha ett äppelträd fullt med toapapper eller en ytterdörr med ägg-rester…så godis får det bli!

 

 

Nä vänner nu MÅSTE jag logga ut…spåret väntar!!!

 

 

 Tjingeling så länge!

 

 

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!