10 tips att lyckas med din blogg

Tänkte ta och dela med mig lite av vad jag tycker är viktigt med en bra blogg…vad jag tänker på när jag bloggar och vad jag uppskattar i andra bloggar.  

 

Lite blogg-tips helt enkelt!

 

 

1 - Bilder

Bilder är nått som verkligen får mig som läsare att fastna för en blogg. Vackra genomtänkta bilder och gärna detaljbilder. Investera i en bra kamera och ta bilder med den, det blir så mycket bättre än med en mobilkamera. Efterbehandla gärna dina bilder, dvs ljusa upp dem etc…det finns flera appar för detta men själv så använder jag mig mest Photoshop. Men nått som är viktigt är bilder och det ska vara många!

   

 

2 - Var personlig men inte privat

Jag gillar bloggar där den som bloggar delar med sig av sig själv…är lite personlig. Det ger karaktär till bloggen. Tänk dock på att din blogg finns här för alla att läsa, din blivande chef, vänner till dina barns kompisar, dina föräldrar mfl – alla kan läsa din blogg. Dela med dig av det som du står för och det du kan stå för i framtiden…så mitt tips är var personlig men inte privat.

 

 

3 - Innehåll

Vad ska du blogga om då? Det här kan vara svårt! Jag driver ju en blogg om mig, mitt liv och allt som sker i min värld…en så kallad livsstils blogg…det är lite ytligt ibland, lite tips, lite kläder, lite familj en familjär blogg helt enkelt. Men självklart kan man välja inriktning på sin blogg och blogga mest om det! Det finns ju både utpräglade träningsbloggar, hästbloggar, matbloggar och inredningsbloggar…tänk bara på att skriva det du kan stå för! Som sagt din blogg kan läsas av alla. Ett tips är att anteckna i din telefon när du kommer på inlägg som du vill skriva om…som tex att du bokat in frisörtid, att din favvoserie ska börja igen…ja allt möjligt. Får du ett uppslag kring ett blogginlägg skriv ner det så att du inte glömmer bort det!

 

4 - Struktur

När du väl kommit fram till vad du vill blogga om, se till att få någon struktur på bloggandet. Tänk till hur ofta du vill uppdatera, när på dagen det passar med inlägg och försök hålla dig till den strukturen…det underlättar för den återkommande läsaren. För att få hjälp med strukturen i bloggen använd verktyget sidvisningar för att se när dina läsare tittar in hos dig. Mina läsare klickar in på min blogg på morgonen, vid lunch och på kvällen…så då ser jag till att försöka tajma mina inlägg till den frekvensen. En annan struktur sak är hur ser inläggen ut? Hur skriver du rubriker. Försök hålla dig till ett liknande sätt varje gång så att dina läser känner igen sig.

 

5 - Återkommande inlägg

När du väl satt strukturen för hur ofta du ska blogga, se till att försök ha några återkommande inlägg varje vecka…det hjälper dig att hålla bloggen levande.

 

 

 

 

6 - Att få tid att blogga

Det är många bloggare med mig som tidsinställer inlägg…Jag brukar förbereda några inlägg för veckan redan under helgen…speciellt de ”tips inlägg” eller ”favorit inlägg” jag gör. Skulle jag inte tidsinställa inlägg så vet jag inte om jag skulle ha tid att blogga så mycket som jag faktiskt gör.

 

7 - Omvärldsbevaka

Nått som alltid är bra är omvärldsbevakning…det gäller allt du gör. På jobbet, i skolan eller i bloggvärlden. Ska du nå framgång gäller det att du har koll på din omvärld. Titta på andra bloggare, vad skriver dom om…vad attraherar läsare till just deras bloggar. Läs bloggar i det skrå du själv bloggar kring för att förstå hur du ska nå ut till den typen av läsare.

 

 8 – Kommentarer/kommentera

När du får kommentarer, svara på dom! Klicka gärna in till bloggen som kommenterade och skriv en rad. På så sätt sprids din blogg och andra ser din kommentar och förhoppningsvis tittar dom sen in till dig.

 

 

9 – Nätverka

Se till att skaffa dig ett ”socialt nätverk” med andra bloggar, länka till varandra, puscha för varandras inlägg på så sätt drar ni trafik till varandras bloggar.

 

10 – Tjäna pengar på bloggandet

Det finns mängder av affilate nätvärk där du kan skriva inlägg om produkter etc och sen få pengar per klick, per såld vara eller per inlägg du gör. Det är väldigt lätt och självinstruerande. De två nätverk jag gillar mest är Blogfame och Tourn.

 

 

Hoppas att dessa bloggtips har varit intressanta !!

Tjingeling så länge!

#1 - Evelina

Bra tips!!! =)

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#2 - filippa

Bra tips! Jag blir mer inspirerad att fortsätta när jag läser detta!

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#3 - Lena - Gott för själen

Kul med lite bloggtips. Många av dem följer jag redan. Jag har riktigt dåligt samvete för att jag så sällan hinner svara på kommentarer. Det går i perioder. Men under en period så jobbade jag heltid (med två timmars pendling per dag) och pluggade heltid och bloggade. Då blev det extra svårt att hinna svara. Jag ska bli bättre! Tack för pushen!

Vad underbart härligt ni verkar ha det på ön. Verkligen semester! Det där med att vara utan vatten och el är ju verkligen att tvinga sig att leva lite långsammare och mer eftertänksamt! Och vilken tur med vädret ni verkar ha haft under veckan!

Kram Lena

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#4 - trollet

Mycket bra tios!! Otroligt vackra bilder tar du. Vet du om man kan få hjälp att "strukturera upp" bloggen någonstans - flytta och ändra kategorier tänker jag mest på=)) Tack för fint inlägg=)

Svar: Kul att du gillade dem...i min header så finner du en länk till en tjej som strukturerade upp min blogg! Maila henne!!
AngelicasVärld

#5 - Helen

Superbra tips!! Det ska jag verkligen ta till mej :) mycket bra inlägg!!

Svar: KRAM p ådig!
AngelicasVärld

#6 - trollet

tack!!

#7 - Malin

Tack!
Vet du om tidsinställda inlägg oxå kan poppa upp på tex Facebook?
/ Malin
malinedlund.blogg.se

Svar: Kul att du gillade tipsen!Det finns ju en Facebook koppling du kan göra via blogg.se där kan du även koppla instagram.
AngelicasVärld

#8 - Mirabelle Schneider

Hej Angelica,
Jag kanske har helt fel, men har du bott i Alby? ;)

Svar: Ja det har jag gjort ;-)
AngelicasVärld

#9 - Anonym

Ahh! Tyckte att jag kände igen dig!! Vi umgicks aldrig eller hängde i samma grupp av vänner, men jag glömmer aldrig ett ansikte från Alby!;) I vems klass gick du med i Albyskolan?

#10 - Siri |Diabitfit|

Bra tips :D

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#11 - Frida

Tack för tipsen!
Jag tycker det är riktigt svårt att "behålla" läsare, ibland skjuter besökarna i höjden men sen kraschar det ett tag.. Har du något tips för det? Jag försöker vara aktiv på instagram osv men det verkar inte riktigt hjälpa.
Sen så gör jag mycket egna smycken men där är också lika svårt att få det att sprida sig, tips?
Och bör man skaffa egen domän? Tänker att mitt namn (jag valde för typ 8 år sen) kanske är lite för krångligt..
Tack ännu en gång!
Kram

Svar: Kul att du gillade dem!
Ja trafiken går upp och ner men jag använder Google analytics för att se hur mycket återvändande trafik jag har å den ligger stadigt så det är de "nya" varierar... Jag tycker helt klart du ska köpa en domän...kan du inte själv så har Blogg.se sin PRO variant som fungerar bra!

Å du kul att du hittade hit! - välkommen!
AngelicasVärld

#12 - Ylva

Bra tips! :) Försöker anamma de flesta, det där med tidsinställda lägg är så bra! Kan få tio idéer på en dag och nästa dag är inspirationen borta, så att vara lite förutseende är ju bra för att bibehålla trafik och flöde :)

Svar: Ja tidsinställda inlägg är toppen!!
AngelicasVärld

#13 - Malin

Tack!
Tydligen går det inte att få tidsinställda inlägg att visas så, enligt blogg.se.
Och jag har bockat i Instagram..Men funkar inte :(

/ Malin
malinedlund.blogg.se

Svar: ok...jag har en tjej som hjälpt mig med designen som är bra på kodning (se i min header för kontakt) hon kanske kan hjälpa dig mot en billig penning!
AngelicasVärld

#14 - Malin

Tack snälla!

Svar: Nemas problemas!
AngelicasVärld

#15 - susana

Kanontips! Trevlig helg

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#16 - Hanna

Åh bra tips! Tack!

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#17 - Hanna

Åh bra tips! Tack!

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#18 - Jagger

Bra tips. Det är svårt att få läsare till nystartad blogg så jag tar tacksamt emot tips och råd.

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#19 - Johanna Lundin

Så himla bra tips, kommer försöka tänka på att använda tidsinställning mer för att hinna. Tack!

Svar: Ja gör det -det är guld värt!!
AngelicasVärld

#20 - Johanna Lundin

Så himla bra tips, kommer försöka tänka på att använda tidsinställning mer för att hinna. Tack!

#21 - Kajsa

Jättebra tips, tack för det :)

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#22 - Johan

Bra tips.

Svar: Kul at du gillade dem!
AngelicasVärld

#23 - junialina.webblogg.se

Åååååå vilka bra tips

Svar: Kul att du gillade dem
AngelicasVärld

#24 - Yohanna af Skovde

Tack för tipsen!

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#25 - Jennifer

Var har du köpt brickan på näst sista bilden?

Hur ser du vid vilken tidpunkt dina läsare har besökt din blogg? :))

Svar: Tror jag fyndade den på Granit för något år sen!
AngelicasVärld

#26 - Marie

Hej jätte bra tips men när man är alldeles ny då som jag. Har funnits i blogg världen förut och haft många följare men som varit borta i några år. Nu får jag börja om och det går lite trögt med att få besökare att komma på besök. Men jag jobbar på det 😉

Svar: Kul att du gillade tipsen!
AngelicasVärld

#27 - Erika Lauri

Vilka bra tips :)

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#28 - I run for Chocolate

Tack för att du delar med dig!
Jag hade tidigare en nischad chokladblogg, men nu har den bytt inriktning till att mer handla om min höftskada, träning och tips för att kunna springa igen och lite smaktester.
Jag valde att bli sockerfri i mars pga min skada och för att få bättre förutsättningar att bli bra och då var det svårt att skriva om choklad varje dag :)

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#29 - Viktoria

Tack för bra tips!

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#30 - Hjördis

Hej. Jag driver en personlig blogg som bloggnamnet säger så lever jag ett transliv och bjuder på tips och mina egna tankar.

Plus att du får som läsare rabatt hos Gömdajuveler, mer info hittar ni i bloggen.

Välkommen in och läs, kommentera och följ mig på bloglovin.

Följer du mig och kommentera så kommer jag att följa dig oxh kommentera din blogg oxå..

#31 - JUNITJEJ

Kanonbra tips!

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#32 - Jasmine

Bra tips :)

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#33 - Sriwanna Salomonsson

Bra bloggtips! :D

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#34 - Robex Lundgren

nae va söt

#35 - Fina

Tack för tipsen! Är sååå ny o okunnig angående bloggar. Måste lära mig allt jag bara kan!

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#36 - Annelie

Tack för tipsen. Läser gärna om tips kring att använda andras bilder i sin blogg (Pinterest, hemnet mm) 😃

Svar: Kolla in better bloggers!!! så bra där finns allt!
AngelicasVärld

#37 - Rockahappy - Konst & Styling

Tack för tipsen! Jag har precis startat min blogg och det går trögt med att få in besökare, så de här ska jag ta efter :)

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#38 - Julia

Bra tips!! :)

#39 - Margareta Gustafsson

Tack för dina tips!
Själv har jag en blogg som handlar om handarbete, katter, växthus, fiske, resor, familj, osv.
Fast jag skriver den mer som en liten dagbok! När jag har något att skriva om!
Ibland har jag foton med!
Maggan

#40 - bellawiklund.blogg.se

Så himla bra tips! Tack💗

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!