Julstress – är det nått ni känner igen?

Det är julklappar som ska handlas, pepparkakor och lussebullar som ska bakas, sill som ska läggas in och på det så ska man hinna på att njuta och insupa jul och julstämning också – hinner man det när man bara stressar runt?

 

 

 
 

 

Vänner – Lugn! Än så länge så är det tid kvar till jul så ni hinner styra upp detta, nyckeln heter planering å jag ska guida er genom tre lätta steg i precis hur ni ska göra för att hinna med allt inför jul.

 

1 – Gör en budget

Vad får julen kosta och hur mycket pengar ska du lägga på julklappar, tänk igenom vem/vilka du ska köpa julklappar till och sätt en summa på varje person – sen ser du till att hålla den! Tänk igenom vad du vill köpa – det värsta du kan göra är nämligen att gå ut på måfå och köpa julklappar. Du kommer inte bli nöjd med dina inköp och det kommer garanterat bli dyrare än vad du tänkt dig. Vet du vad du vill köpa till syrran tex, googla – finns det billigt på nätet eller kanske tom på blocket?

 

2 – Planera er tid fram till jul

För att hinna med allt man vill göra inför jul så är det bra att göra en plan. Ta fram din kalender och skriv in saker som tex:

måndag den 7 december – handla julklappar efter jobbet

Lördag den 12 – baka pepparkakor och lussebullar med barnen

Söndag den 13 – gå på julmarknad

Tisdagen den 22 – handla julgran

Onsdag 23 – griljera julskinka

 

Om du planerar in julklappshandlingar, när du ska baka, när du ska iväg och handla så blir livet lite lättare, då har du koll. Koll på vad som ska göras och när…då ser du även när du har tid att inte göra något. När du har tid att sitta i soffan dricka glögg, lyssna på julmusik och äta de där hembakade peppisarna!

 

 

3 – Njut

När du har koll på din budget och dina utgifter, vad du ska köpa för julklappar och till vem. När du vet när du ska göra vad…NJUT!

 

Julen är inte till för att den ska stressas förbi. Den är till för att vara med familj och vänner. Allt behöver inte vara så perfekt, det behöver inte alltid vara så mycket julklappar eller 7511 olika maträtter på julbordet – det viktigaste är att ni har varandra.

 

N J U T

 

Julen är en månad om året så passa på…snart är den nämligen för bi!

 

 
 
 
Nu ska jag packa in familjen i bilen och åka på julmarknad - ska bli så härligt! Insupa lite julstämning och mysa...känns som ett underbart sätt att spendera denna härlig söndag! Hoppas att ni alla får en härlig dag!
 
Tjingeling så länge!
 
#1 - Sandra

Jag tycker att tiden innan jul är mysigast... vi har inte så många att köpa till och vi vuxna kör julklappsleken så inga klappar till varann... perfekt!
Vi kör även knytkalas på jul, passar oss perfekt

Ha en fin söndag
Kram Sandra

Svar: Sant...det är ju så härligt!
AngelicasVärld

#2 - Emelie Andersson

Jag håller med, jag är ganska så stressad. Jag har inte hunnit köpa alla julklappar än eftersom jag har varit skadad. Sen ska jag baka också, så lite stressad är jag allt ;)

Svar: JA men med lite planering så slipper du stressandet!
AngelicasVärld

#3 - Johanna

Alltid haft blandade känslor. Älskar julmarknader och julskyltning men själva julen har alltid varit turbulent och inte den här mysiga som man drömmer om tills förra året. Vi valde att fira på ett annat sätt och fira med vänner istället för familjen. Plötsligt var allt gnäll och bråk borta och ersatt med glädje och uppskattning. Så vi fortsätter vår nya tradition och för en gång skull är barnens klappar färdiga redan.

Svar: Men så härligt...tradioner nya som gamla...det bästa är att följa sitt hjärta å göra det som känns bäst! Hoppas ni får en lika härlig jul detta år!
AngelicasVärld

#4 - Cissi

Känner inte nån stress inför julen. Men då gör jag en planering redan i oktober och fixar det mesta praktiska i november för att sen baka och njuta under december...

I år är jag mest stressad över att tjejerna ska ha vattkoppor hela julen och hur vi i så fall ska lösa julandet...

Svar: du låter som jag ;-)
AngelicasVärld

#5 - Jhennifer

Instämmer fast jag brukar fixa julkkappar in i sista sekunden! Försöket ändå låta bli att bli stressad ❤️

Svar: oj, det skulle mitt planerande jag ALDRIG klara av ;-)
AngelicasVärld

#6 - Annika

Det gäller att sätta ribban rätt inför julen. Vad är viktigast, jo att träffas och umgås. Mysa och utnyttja ledigheten att ladda energi nu när det är mörkast. Hoppas ni hade det trevligt på julmarknaden!

Svar: Håller med dig helt å hållet!!
AngelicasVärld

#7 - birgitmaria

Jag har slutat upp med att vara så stressad inför jul, för det blir jul ändå, även om jag inte hinner göra allt hemgjort eller om jag inte har städat allt.

Svar: ja det blir ju det å det är väl det som är tjusningen!
AngelicasVärld

#8 - MATILDA

åh så fin kopp! :)

Svar: TACK snälla!!
AngelicasVärld

#9 - C A R O L I N E

Vilket bra inlägg!

Svar: TACK snälla - hoppas det kan hjälpa lite!
AngelicasVärld

#10 - Linn Strömberg

Grymma tips! tack :D

Svar: Kul att du gillade dem!
AngelicasVärld

#11 - Marika

Jag är redan färdig med årets julklappar, så skönt!

Svar: Ja, det är så himla härligt! Hoppas det ligger kvar tills på julafton!

Svar: Men så härligt!
AngelicasVärld

#12 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Härlig lista :). Jag handlar lite då och då jag, har dock tänkt göra som andra år och lägga mest på sonen. :)

Svar: Ja det är barnen som får mest här hemma också...men jag älskar ju paket så jag köper gärna mer än jag behöver!
AngelicasVärld

#13 - Pauline Hurtig

bra inlägg :)

Svar: Tack snälla!
AngelicasVärld

#14 - Lena - Gott för själen

Jag är ju också lite av en planeringsnörd. Särskilt med tanke på att jag brukar ha galet mycket att göra runt jul och nyår på jobbet så krävs det framförhållning. Brukar funka bra och jag brukar vara klar i god tid. Så skönt!

Kram Lena

Svar: Älskar ju att planera! Kul att inte vara ensam!
AngelicasVärld

#15 - Dixi Wonderland

jag blev klar med alla julklapparna igår så jag känner ingen stress relaterat till julen förutom mitt jobb men det är alltid en massa som ska göras under December månad när man bloggar så :P

Svar: ja är också färdig!! Så skönt!
AngelicasVärld

#16 - Kina

Känner ingen stress utan bara julmys, älskar den här tiden

Svar: härligt att inte känna stress - det är ju så det ska vara i december!
AngelicasVärld

#17 - mathildaliv.blogg.se

Såå bra blogg

Svar: TACK snälla!
AngelicasVärld

Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!