The first candle is lit

Då var julen officiellt här!

V Ä L K O M M E N  - Vi har längtat efter dig
 
 
 Tjingeling vänner!

Första advent idag, vi började morgonen med en härlig frukost och ett vackert brinnande ljus i adventsljusstaken. Det är något stämningsfullt över advent och denna tradition med att tända ljus varje söndag fram till jul. Jag gillar det, tycker det är en underbar och härlig tradition! Vad dagen ger får vi se...vi har inga speciella planer känns ganska bra!

 

 

 

 

Men vänner, varför firar vi advent då? Någon av er som vet?

Jo, det korta svaret är att; Advent är den tid som löper från söndagen fyraveckor före jul till och med julaftons kväll. Från början var advent en fasteperiod före jul, nu mer är det en förberedelseperiod inför julefirandet. Ordet Advent kommer från latinets ord Adventus som betyder Ankomst och med det menar man är Jesu Ankomst – dvs Jesu födelse som skedde på juldagen.

 

Hemma i vår lilla villa så fastar vi inte utan vi har anammat den senare betydelsen av advent dvs tända ljus och förbereda sig och hemmet inför jul och det känns lovely att äntligen 1:a advent är här!

 

Hoppas ni får en mysig dag!

 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Hej och välkommen till min värld!!

Jag heter Angelica och i den här bloggen får du följa allt som sker i min värld. Jag skriver om allt från inredning till mat, träning och om livet med tre tweenisar. På det så bjuds det på massor av bilder på choklad, snittblommor och kaffe tre av mina stora laster i livet!!

Har du någon fråga eller vill komma i kontakt med mig ang samarbeten, PR-utskick eller liknande maila mig gärna angelicasvarld@gmail.com

Välkommen hit till min värld – Hoppas du ska trivas!